Ο Josh Sundquist ξεπερνάει τον εαυτό του κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί, τόσο η αγάπη του για την πιο spooky εποχή του χρόνου, όσο και το χάρισμα του να αντιμετωπίζει με χιούμορ την ζωή, του επιτρέπουν να δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες μεταμφιέσεις, που λίγοι τελικά μπορούν να αντιγράψουν. Όμως ας κάνουμε πρώτα τις απαραίτητες συστάσεις. Ο Josh Sundquist κατάγεται από την Βιρτζίνια και ζει στην Σάντα Μόνικα, όπου πραγματοποιεί εβδομαδιαία μια από τις αγαπημένες του ασχολίες: χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό και ψάχνει να βρει γιατί κάθε ραντεβού που βρήκε στην ηλικία των 20 ήταν σκέτη αποτυχία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό.

 

Για τον Josh, ο ακρωτηριασμός ενός μέλος του σώματος του, ήταν και η κινητήριος δύναμη να ασχοληθεί διεξοδικά με την κωμωδία. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο κωμικός διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, το σάρκωμα του Ewing. Το Ewing επηρεάζει περίπου μόνο 300 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο ετησίως, ηλικίας 10-20 ετών, κυρίως στα μακριά οστά. Για τον Sundquist, ήταν το αριστερό του πόδι. Για να καταπολεμήσει τον καρκίνο και να σώσει τη ζωή του, ο Sundquist υποβλήθηκε σε έναν βάναυσο κύκλο χημειοθεραπειών διάρκειας ενός έτους. Κάποια στιγμή, οι γιατροί έδωσαν στον Sundquist και την οικογένειά του μια επιλογή - να συνεχίσουν να πολεμούν τον καρκίνο, με πιθανότητα 50% να επιβιώσει ή να του κόψουν το αριστερό πόδι και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές ζωής του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε τόσο νεαρή ηλικία, ο Sundquist συνέχισε να είναι αισιόδοξος, να κάνει αστεία, ανακαλύπτοντας σύντομα πως θέλει να ασχοληθεί με το δημιουργικό γέλιο. Έτσι και έγινε. Δεν χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αφού σε ηλικία μόλις 27 χρονών γνώρισε την γυναίκα της ζωής του και μελλοντική του σύζυγο, η οποία μέσα από ένα MasterClass μάθημα με τον κωμικό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν, που του έκανε δώρο, έδωσε την ευκαιρία στον Sundquist να συνειδητοποιήσει πως κατέχει πολύ καλά την συγκεκριμένη τέχνη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όσοι έχουν ανακαλύψει το προφίλ του 37χρόνου κωμικού στο Instagram – και πιστέψτε με είναι χιλιάδες – αντιλαμβάνονται τι εστί εφευρετικότητα. Ο Josh Sundquist λατρεύει το Halloween για δύο πολύ συγκριμένους λόγους: πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του. Ναι ο Sundquist είναι ο καλύτερος Λουμιέρ από την Πεντάμορφη και το Τέρας, το πειστικότερο Τζίνι του Αλαντίν, το δαγκωμένο μπισκότο του Σρέκ, το πιο αληθινό ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Όταν, όμως, ο Josh Sundquist αφήνει για λίγο στην άκρη την κωμωδία, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων, είναι motivational speaker, ενώ θεωρεί τον εαυτό του «ερασιτέχνη» αθλητή, καθώς έχει συμμετάσχει ήδη μια φορά στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τορίνο, με την oμάδα Σκι των ΗΠΑ. Πλέον ο περιορισμένος χρόνος του δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για σκι, για αυτό και παίζει ποδόσφαιρο για την ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων των ΗΠΑ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κεντρική Φωτογραφία: @joshsundquist

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram