ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο παραολυμπιονίκης stand up comedian που αντιμετωπίζει με αληθινό χιούμορ τη ζωή

Ο συγγραφέας, κωμικός και παραολυμπιονίκης δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες στολές Halloween αποδεικνύοντας πως πολλές μεταμφιέσεις προϋποθέτουν μόνο ένα πόδι τελικά.

Ο παραολυμπιονίκης stand up comedian που αντιμετωπίζει με αληθινό χιούμορ τη ζωή

Ο Josh Sundquist ξεπερνάει τον εαυτό του κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί, τόσο η αγάπη του για την πιο spooky εποχή του χρόνου, όσο και το χάρισμα του να αντιμετωπίζει με χιούμορ την ζωή, του επιτρέπουν να δημιουργεί τις πιο ευφάνταστες μεταμφιέσεις, που λίγοι τελικά μπορούν να αντιγράψουν. Όμως ας κάνουμε πρώτα τις απαραίτητες συστάσεις. Ο Josh Sundquist κατάγεται από την Βιρτζίνια και ζει στην Σάντα Μόνικα, όπου πραγματοποιεί εβδομαδιαία μια από τις αγαπημένες του ασχολίες: χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό και ψάχνει να βρει γιατί κάθε ραντεβού που βρήκε στην ηλικία των 20 ήταν σκέτη αποτυχία.

Χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα stand up comedy shows του. Τι και αν έχασε το αριστερό του πόδι, όταν ήταν ακόμα παιδί, ο Josh με σύμμαχο το πηγαίο χιούμορ του και δύο πατερίτσες, στέκεται μπροστά στο κοινό.

Για τον Josh, ο ακρωτηριασμός ενός μέλος του σώματος του, ήταν και η κινητήριος δύναμη να ασχοληθεί διεξοδικά με την κωμωδία. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο κωμικός διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, το σάρκωμα του Ewing. Το Ewing επηρεάζει περίπου μόνο 300 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο ετησίως, ηλικίας 10-20 ετών, κυρίως στα μακριά οστά. Για τον Sundquist, ήταν το αριστερό του πόδι. Για να καταπολεμήσει τον καρκίνο και να σώσει τη ζωή του, ο Sundquist υποβλήθηκε σε έναν βάναυσο κύκλο χημειοθεραπειών διάρκειας ενός έτους. Κάποια στιγμή, οι γιατροί έδωσαν στον Sundquist και την οικογένειά του μια επιλογή - να συνεχίσουν να πολεμούν τον καρκίνο, με πιθανότητα 50% να επιβιώσει ή να του κόψουν το αριστερό πόδι και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές ζωής του.

Παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε τόσο νεαρή ηλικία, ο Sundquist συνέχισε να είναι αισιόδοξος, να κάνει αστεία, ανακαλύπτοντας σύντομα πως θέλει να ασχοληθεί με το δημιουργικό γέλιο. Έτσι και έγινε. Δεν χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αφού σε ηλικία μόλις 27 χρονών γνώρισε την γυναίκα της ζωής του και μελλοντική του σύζυγο, η οποία μέσα από ένα MasterClass μάθημα με τον κωμικό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν, που του έκανε δώρο, έδωσε την ευκαιρία στον Sundquist να συνειδητοποιήσει πως κατέχει πολύ καλά την συγκεκριμένη τέχνη.

Όσοι έχουν ανακαλύψει το προφίλ του 37χρόνου κωμικού στο Instagram – και πιστέψτε με είναι χιλιάδες – αντιλαμβάνονται τι εστί εφευρετικότητα. Ο Josh Sundquist λατρεύει το Halloween για δύο πολύ συγκριμένους λόγους: πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του. Ναι ο Sundquist είναι ο καλύτερος Λουμιέρ από την Πεντάμορφη και το Τέρας, το πειστικότερο Τζίνι του Αλαντίν, το δαγκωμένο μπισκότο του Σρέκ, το πιο αληθινό ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πρώτον γιατί επιλέγει τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει και δεύτερον γιατί αυτές οι μεταμφιέσεις δίνουν νόημα στο σχήμα του σώματος του.

Όταν, όμως, ο Josh Sundquist αφήνει για λίγο στην άκρη την κωμωδία, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων, είναι motivational speaker, ενώ θεωρεί τον εαυτό του «ερασιτέχνη» αθλητή, καθώς έχει συμμετάσχει ήδη μια φορά στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τορίνο, με την oμάδα Σκι των ΗΠΑ. Πλέον ο περιορισμένος χρόνος του δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για σκι, για αυτό και παίζει ποδόσφαιρο για την ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων των ΗΠΑ.

Κεντρική Φωτογραφία: @joshsundquist

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.