Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες γυναικών οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό τους χώρο. Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση είναι δύο από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο, μιας και σχεδόν καθημερινά νέες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως η συγκεκριμένη, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στον «Guardian» και αφορά στον γνωστό Βρετανό ηθοποιό Νόελ Κλαρκ. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά είκοσι γυναίκες τον κατηγορούν για απρεπή και βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, κατηγορίες τις οποίες φυσικά ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά είκοσι γυναίκες τον κατηγορούν για απρεπή και βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, κατηγορίες τις οποίες φυσικά ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Από την πλευρά της η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία λίγες μέρες πριν βράβευσε τον ηθοποιό με το βραβείο βραβείο εξαιρετικής συνεισφοράς στον κινηματογράφο, τα γνωστά BAFTA, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απόφασή της να αναστείλει την ιδιότητα του ηθοποιού ως μέλους της, αλλά και το βραβείο του.

Από τη στιγμή που οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές σχετικά με την υπόθεση, μιας και η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου αποκάλυψε ότι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των βραβείων BAFTA είχαν λάβει ανώνυμα mail σχετικά με τη συμπεριφορά του ηθοποιού, τα οποία ωστόσο αγνόησαν λόγω έλλειψης στοιχείων. Στοιχεία τα οποία τελικά δημοσίευσε ο «Guardian» και είχαν ως αποτέλεσμα τις παραπάνω κινήσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, ερωτικά αγγίγματα και θωπείες χωρίς τη συγκατάθεσή των θυμάτων, σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά στο σετ, αντιδεοντολογική συμπεριφορά, λήψη και διαμοιρασμό γυμνών φωτογραφιών και βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, και εκφοβισμό.

Οι δικηγόροι του Κλαρκ αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ ο αντζέντης αλλά και η εταιρεία που τον εκπροσωπούσε ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους αποτελεί παρελθόν.

Οι δικηγόροι του Κλαρκ αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ ο αντζέντης αλλά και η εταιρεία που τον εκπροσωπούσε ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους αποτελεί παρελθόν.

Ο Κλαρκ είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος έγινε διάσημος μέσα από τη σειρά «Doctor Who» ενώ υπήρξε και συν-δημιουργός της πετυχημένης τριλογίας « The Hood» (Kidulthood -Adulthood-Brotherhood).

Ακολουθεί ο λόγος του στα BAFTA

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:  EPA/BAFTA

TAGS