ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν ο σύζυγος μου, είναι ο σύζυγός μου"

Η Ιμάν θυμάται στιγμές από τις τρεις δεκαετίες αγάπης κι αφοσίωσης που πέρασε μαζί του.

«Ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν ο σύζυγος μου, είναι ο σύζυγός μου»

Από ραντεβού στα τυφλά γεννήθηκε ο μεγάλος έρωτας του Ντέιβιντ Μπόουι με την Ιμάν. Ένας κοινός τους φίλος φρόντισε να φέρει αυθόρμητα το ζευγάρι σε επαφή, κάνοντας την απλή γνωριμία τους, σχέση ζωής. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή, η Ιμάν φέρνει στην μνήμη της ευτυχισμένες στιγμές από τις τρεις δεκαετίες κοινής πορείας, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο περιοδικό "People".

"Ο Ντέιβιντ έλεγε ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά", ανέφερε στην αρχή η Ιμάν, συμπληρώνοντας "εμένα μου πήρε μερικούς μήνες αλλά έφτασα εκεί". Οι δύο τους γνωρίστηκαν σε μια βραδινή έξοδο στο Λος Άντζελες, όμως κανένας από τους δύο δεν είχε σκοπό να παραμείνει στην χαοτική αυτή πόλη της Αμερικής. Στις 6 Ιουνίου του 1992 ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, σε μια ονειρεμένη, λαμπερή τελετή στην φινετσάτη Φλωρεντία. Δεν υπήρχε ζευγάρι πιο εκθαμβωτικό και cool στο κέντρο της πόλης από τον Ντέιβιντ Μπόουι και την Ιμάν, ώσπου "αναγκάστηκαν" να αναζητήσουν σε άλλο μέρος τις ιδιωτικές στιγμές του έγγαμου βίου. Παραδόξως, η Νέα Υόρκη ήταν η τέλεια "φανερή" κρυψώνα του ζευγαριού, όπου τελικά έζησαν ευτυχισμένοι για περισσότερο από 30 χρόνια.

Το πεπρωμένο με καλούσε να φτάσω εκεί για να μπορέσω να συναντήσω τον Ντέιβιντ.

"Τον ήξερα ως Ντέιβιντ Τζόουνς, όπως ήταν το αληθινό του όνομα, κι όχι σαν ροκ σταρ" παραδέχεται η Ιμάν για τον πρώτο καιρό της γνωριμίας μαζί του, προσθέτοντας πως της φερόταν πάντα σαν γνήσιος τζέντλεμαν καθώς φρόντιζε να την εντυπωσιάζει με την αληθινά ευγενή και καλοσυνάτη καρδιά του. "Δεν είχα ποτέ σκοπό να μετακομίσω εκεί στο Λος Άντζελες. Δεν είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Είναι τόσο απέραντο, αλλά τώρα προσωπικά πιστεύω ότι αυτό ήταν το πεπρωμένο μου. Το πεπρωμένο με καλούσε να φτάσω εκεί για να μπορέσω να συναντήσω τον Ντέιβιντ" θυμάται το supermodel των ‘90s.

Μετά το πρώτο ραντεβού, η πρώιμη σχέση του λαμπερού ζευγαριού δοκιμάζεται, καθώς η Ιμάν αναγκάστηκε να λείψει για μερικές ημέρες στο Παρίσι, για να βρεθεί στο πλευρό του καλού της φίλου Τιερί Μιγκλέρ. Η άφιξη της στην πόλη του φωτός συνοδευόταν από μια ρομαντική έκπληξη, που ποτέ δεν περίμενε. Όταν έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, υπήρχαν παντού λουλούδια. Γαρδένιες κυρίως, τις οποίες ασφαλώς λατρεύει. Αλλά και όταν επέστρεψε πίσω στο Λ.Α., ο "χαμαιλέοντας" της glam rock σκηνής ήταν εκεί για να τη συναντήσει στο αεροδρόμιο. "Και έτσι ξεκίνησε", είπε η Ιμάν. "Με γοήτευσε αληθινά". Μάλιστα, η μούσα του Τζιάνι Βερσάτσε θυμήθηκε την στιγμή που αντιλήφθηκε μέσα της, πως εκείνος ήταν ο ένας και μοναδικός. "Σχετικά νωρίς, κάναμε μια βόλτα στο δρόμο και λύθηκε το κορδόνι του παπουτσιού μου. Κι εκείνος γονάτισε για να μου το δέσει και τότε σκέφτηκα, αυτός είναι ο ένας".

Η έντονη χημεία αλλά και ο ισχυρός δεσμός μεταξύ τους, βρέθηκαν στην επιφάνεια από πολύ νωρίς. "Ο Ντέιβιντ δεν ήταν απλώς όμορφος, είχε χάρισμα" τόνισε, εξηγώντας στην συνέχεια πόσο πολύ συμπλήρωνε ο ένας την προσωπικότητα του άλλου "Αν ο Ντέιβιντ δεν ήταν στη ζωή μου, δεν ξέρω αν θα είχα ποτέ τη δύναμη να αρχίσω τα Iman Cosmetics. Τον είχα ρωτήσει 'κι αν αποτύχει;' και μου απάντησε 'αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις ποτέ αν θα πετύχει'". Ο ερμηνευτής της παγκόσμιας επιτυχίας Space Oddity, δεν γνώριζε από φυλετικές ανισότητες, σε μια εποχή όπου το να έχεις διευρυμένους τους ορίζοντές σου έμοιαζε κατόρθωμα. "Ήταν πολύ περήφανος που δεν απέκλειαν κανέναν. Ο Ντέιβιντ είχε πλήρη συναίσθηση της φυλετικής ανισότητας. Υπάρχει ένα διάσημο βίντεο με εκείνον στο MTV όπου ρωτούσε γιατί δεν προσλαμβάνουν ή παρουσιάζουν μαύρους μουσικούς. Ήταν πολύ ανοιχτόμυαλος".

Ήδη πέρασαν επτά χρόνια, από την στιγμή που ο τραγουδιστής έχασε την μάχη με τον καρκίνο, όμως η Ιμάν δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν έχει ανάγκη να παντρευτεί ξανά, για τον απλό λόγο ότι είναι ακόμα παντρεμένη με τον Ντέιβιντ Μπόουι. Όταν η κόρη τους, Lexi Jones, τη ρώτησε γι'αυτό, η Ιμάν ήταν απόλυτη "Είπα 'όχι, δεν θα ξαναπαντρευτώ'. Νιώθω ακόμα παντρεμένη. Κάποιος προ ετών αναφέρθηκε στον Ντέιβιντ ως τον αείμνηστο σύζυγό μου και του απάντησα 'όχι, δεν είναι ο αείμνηστος σύζυγός μου, είναι ο σύζυγός μου'". Φυσικά, υπάρχουν και οι στιγμές που τον αναπολεί περισσότερο από ποτέ, όμως παρηγορεί τον εαυτό της πως έζησε μαζί του 26 χρόνια, όποτε έχει πολλές τρυφερές αναμνήσεις να θυμάται από εκείνον. "Νιώθω αναμφίβολα την παρουσία του, ιδίως όταν κοιτάζω τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα στο σπίτι μας, γιατί ο Ντέιβιντ λατρεύει τα ηλιοβασιλέματα. Οπότε, υπ' αυτήν την έννοια, είναι πάντα παρών. Μέσω της μνήμης μου, η αγάπη μου ζει" σχολίασε στο τέλος η 66χρόνη επιχειρηματίας.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947 στο Μπρίξτον του Λονδίνου.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.