Όπως είναι γνωστό το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς έχει αφιερωθεί, με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη κατά του κορονοϊού και την ανακάλυψη του εμβολίου.

Πριν από λίγες ημέρες ο μεγιστάνας συνιδρυτής της Microsoft, είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «The Daily Show» ότι το ίδρυμά του χρηματοδοτεί την κατασκευή εργοστασίων για την παρασκευή εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ίδρυμα Gates έχει προσφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Γκέιτς μιλώντας στο CNN, ανέφερε σχετικά με το πότε θεωρεί πως θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, «Αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα μπορούσαμε να έχουμε το εμβόλιο μέσα σε έναν χρόνο... Αυτό μπορεί να μην το καταφέρουμε τελικά και να χρειαστούν περίπου δύο χρόνια».

Ο ίδιος τόνισε πως η παραγωγή του εμβολίου δύσκολα θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να γίνουν δοκιμές τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποτελεσματικότητά του.

Σε παλιότερη συνεντευξή του ο Γκέιτς είχε αναφέρει ότι «εάν τα προηγούμενα 5-10 χρόνια γίνονταν σοβαρές επενδύσεις στην παραγωγή αντιϊκών φαρμάκων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην τρέχουσα πανδημία το εμβόλιο θα είχε ετοιμαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα, όπως το ποιος θα πάρει τις αποφάσεις για να γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Από που θα εξασφαλιστούν αυτά τα χρήματα; Πώς οι υγειονομικοί θεσμοί θα εξισορροπήσουν την ταχεία κυκλοφορία του εμβολίου σε σχέση με το να είναι ασφαλές, βάσει εκτεταμένων δοκιμών; Υπάρχει το πολιτικό ένστικτο των ανθρώπων που θέλουν να φαίνονται καλοί -ή όχι κακοί, εν πάση περιπτώσει. Και μια κρίση όπως η τρέχουσα σε εμποδίζει να συνδυάσεις στο μυαλό σου όλα τα επιμέρους κομμάτια. Καλό είναι μην έχεις τον κορονοϊό πάνω από το κεφάλι σου όταν καλείσαι να πάρεις αποφάσεις ως επιστήμων για το εάν μια ουσία είναι ασφαλής και θα προστατεύσει τον κόσμο ή θα βλάψει την υγεία του».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γκέιτς


ΦΩΤΟ: Reuters 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS