Ο Tyler Butler-Figueroa όχι απλώς κατάφερε να ξεπεράσει βουνά από δυσκολίες, αλλά έγινε εξπέρ και στο βιολί. Αυτά τα δύο όμως συνδέονται στενά μεταξύ τους.

Όταν ο 11χρονος Αμερικανός από τη Βόρεια Καρολίνα εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στο America’s Got Talent, η ιστορία του σκόρπισε συγκίνηση και η ερμηνεία του συνεπήρε το κοινό.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στην εκπομπή, σε ηλικία 4 ετών διαγνώστηκε με λευχαιμία και ξεκίνησε κύκλους χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να πέσουν τα μαλλιά του. Τότε άρχισε και το μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, που τον χλεύαζαν και τον απέφευγαν στο σχολείο, διασπείροντας φήμες ότι ο καρκίνος «κολλάει».

Αργότερα, στο δημοτικό σχολείο, όταν έμαθε ότι παραδίδονταν δωρεάν μαθήματα βιολιού, ζήτησε από τους γονείς του να τον γράψουν και παρόλο που εκείνοι αρχικά ξαφνιάστηκαν από την επιθυμία του, καθώς κανένας στην οικογένεια δεν έπαιζε κάποιο μουσικό όργανο, ανταποκρίθηκαν. «Άρχισα να μελετώ βιολί στο δωμάτιό μου και όσο περισσότερο έπαιζα τόσο βελτιωνόμουν» είπε πρόσφατα ο Tyler στους κριτές του AGT. «Όταν παίζω βιολί, με βοηθάει να ξεχνάω όλα τα άσχημα».

Το μέλλον διαγράφεται λαμπερό για τον Tyler καθώς οι ιατρικές εξετάσεις εμφανίζονται εδώ και χρόνια καθαρές και ο ίδιος όχι απλώς έχει βρει τον τρόπο να διαχειρίζεται τις δυσκολίες, αλλά εξελίσσεται και σε καλό βιολιστή. «Είσαι ένα εξαιρετικό αγόρι», του είπε ένας από τους κριτές, ο Simon Cowell. «Ακούμε πολλές ιστορίες μπούλινγκ, αλλά ένα πράγμα μπορώ να σου πω: τα περισσότερα θύματα μπούλινγκ είναι καλύτερα από τους εκφοβιστές τους. Πιστεύω ότι έχεις ένα εκπληκτικό χάρισμα και μια εκπληκτική προσωπικότητα».

Δείτε τον Tyler να παίζει βιολί:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS