0
SHARES

«Αυτή η απόφασή μου, είναι μία αποφαση που έχω πάρει εδώ και αρκετό καιρό: Τo Second Skin Club θα κλείσει στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019. Και εξηγώ. Το να υπάρχει ένα μέρος σαν το Second Skin , με όλα όσα αντιπροσωπεύει , στις συνθήκες που επικρατούν , είναι πλέον μια περιττή πολυτέλεια. Δεν είναι μυστικό (το έχω πει σε συνεντεύξεις μου, αλλά και εδώ) πως είμαι δυσαρεστημένος από την όλη κατάσταση των τελευταίων χρόνων (βλέπε death of subcultures) και φυσικά από το οικονομικό κομματι, άρα δεν βλέπω το νόημα του να συντηρείται μία κατάσταση που μόνο κακό μου κάνει σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η κίνηση γίνεται για να προχωρήσει το πράγμα ( αυτό το λέω κυρίως για την θλιβερή μειοψηφία που θα διαβάσει το post, δεν θα πιάσει το point και θα σκάσει χαμογελάκι). Όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτή τη στιγμή , θα μπορέσω να κάνω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω τώρα στο Second Skin, γιατί από ένα χρονικό σημείο και μετά ένιωθα πως βρισκόμουν μέσα σε ένα κλουβί (και μάλιστα όχι τόσο ωραίο σαν αυτό του Red Room). Όσοι με ξέρουν καλά ή όσοι έχουν παρακολουθήσει, έστω και από απόσταση αυτή την πορεία των 25 χρόνων στο djing/promoting ή όσοι μπορούν να βάλουν την κοινή λογική να δουλέψει (μην το θεωρούμε δεδομένο για όλους) γνωρίζουν πως δεν χρειάζομαι να έχω το δικό μου club για να υπάρχω σαν Dj/promoter. Πιο εύκολα ή πιο δύσκολα σίγουρα ανάλογα με τους καιρούς, αλλά δεν εξαρτώμαι από την (ψευδ)αίσθηση της ιδιοκτησίας και της υποτιθέμενης “εξουσίας” που σου δίνει ένας δικός σου χώρος. Ίσα ίσα που έχω πει και άλλες φορές, πως οι συνθήκες με έφεραν στο να ανοίξω το δικό μου club που φυσικά ήταν σαν μέρος του εαυτού μου. Κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια, όχι 11 μήνες (ή 11 μέρες όπως σε κάποιες αστείες περιπτώσεις) και το σταματάω την στιγμή που επιλέγω εγώ και όχι την στιγμή που ήθελαν άλλοι ή προσπάθησαν κάποιοι μέσα σε αυτά τα χρόνια.
Δεν θα τα πω όλα από τώρα βέβαια, αλλά αυτά που μπορώ να αποκαλύψω προς το παρον, είναι πως το 1ο Venus In Furs του 2020 θα γίνει στο Gagarin. Θα με δεις να παίζω σε clubs (όχι φυσικά σε εβδομαδιαία βάση) που δεν θα το περίμενες ίσως. Θα παίξω επιτέλους πάλι στο εξωτερικό. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν θα ζω πλέον μία παγιωμένη εβδομαδιαία κατάσταση που κατέληξε να με περιορίζει δημιουργικά. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, αλλά αυτά αρκούν. Θα έχουμε άλλωστε τον καιρό μέχρι τις 28/12 που θα γίνει το Farewell party μας να πούμε και άλλα. To Second Skin έγραψε ιστορία (έγιναν και λάθη βέβαια) και θέλω να πιστεύω πως έπαιξε τον ρόλο του στο να αλλάξουν κάποια πράγματα και αντιλήψεις. Τώρα είναι το σωστό timing για το επόμενο βήμα και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή σχετικής ακμής και όχι μέσα σε ένα μίζερο κλίμα που θα σιχαινόμουν.
Ίσως επειδή αυτή είναι μία απόφαση που έχω πάρει καιρό τώρα και έχει ωριμάσει μέσα μου, νιώθω περισσότερο ανακούφιση , παρά λύπη. Μέχρι να έρθει όμως ο Δεκέμβριος προτείνω να ζήσουμε στο full τα events που έρχονται. Από εκεί και μετά, υπόσχομαι πως η πινακίδα Disappear Here θα είναι πάντα αναμμένη όσο παίζω, όπου κι αν παίζω».  

Αυτό έγραψε ο Γιώργος Φακίνος στο φέισμπουκ και κάποιοι από εμάς περιμένουμε τα νέα του.

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS