ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mπαρ στην Ιταλία απαγορεύει δια ροπάλου να μιλάς για τον κορονοϊό για όσο βρίσκεται εκεί

Οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι και προτείνουν εναλλακτικά θέματα συζήτησης.

Mπαρ στην Ιταλία απαγορεύει δια ροπάλου να μιλάς για τον κορονοϊό για όσο βρίσκεται εκεί

Την ευκαιρία για ένα ευχάριστο διάλειμμα από την σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας προσφέρει το μπαρ Feeling στους κατοίκους της Ρώμης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους χωρίς να χρειάζεται να τους απασχολούν έννοιες όπως κορονοϊός, καραντίνα, νεκροί, ΜΕΘ και lockdown. Όχι επειδή ξαφνικά σταμάτησαν να υπάρχουν στην καθημερινότητά τους, αλλά πολύ απλά γιατί απαγορεύεται ρητά από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Αναγράφεται άλλωστε και τις πινακίδες που έχουν αναρτηθεί επάνω από το ταμείο του μαγαζιού, στο οποίο οι σκοτούρες που φέρνει ο Covid-19 είναι απλά ανεπιθύμητες. Ενώ δίπλα στην εντολή απαγόρευσης προτείνονται και εναλλακτικά θέματα συζήτησης όπως διαφορετικές ειδήσεις από την επικαιρότητα, ιστορικά γεγονότα, ακόμα και κουτσομπολιά.

«Εδώ και μήνες όλοι μιλάμε για το ίδιο θέμα, έτσι αποφασίσαμε να “φωτίσουμε” την ατμόσφαιρα», δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του αντι-Covid μπαρ στην Αιώνια Πόλη, που ξεκαθαρίζουν πως «δεν πρόκειται για άρνηση της πραγματικότητας ούτε έλλειψη κατανόησης της δυσκολίας που περνά ο πλανήτης, απλά αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μια παύση από όλα αυτά».

Σκέψη με την οποία συμφωνεί απολύτως η ενθουσιασμένη πελατεία του μαγαζιού. «Έχουμε βαρεθεί πια να μιλάμε για τον κορονοϊό, δεν αντέχουμε άλλο. Όπου κι αν πάμε μιλάνε για την πανδημία. Προτιμώ να κουβεντιάζω για ο,τιδήποτε άλλο, για τον καιρό, ακόμα και για διασημότητες», ομολογεί η 58χρονη Μπρούνα Πιάτσα. «Είναι σοφή πρωτοβουλία, θα την χαρακτήριζα ανεκτίμητη. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τον κορονοϊό, να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να μιλάμε γι’ αυτό», συμπληρώνει ο 63χρονος κομμωτής Μαουρίτσιο Τσιοκάρι, επίσης σταθερός θαμώνας του Feeling.

Επειδή όμως ο Covid-19 βρίσκεται σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας, μοιραία κάποιες φορές αναφέρεται και στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο του μπαρ. Τότε οι υπάλληλοι κάνουν κάτι πολύ απλό: «Δεν τους επιβάλλουμε πρόστιμα, απλά τους δείχνουμε τις πινακίδες», λένε με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Παρατήρηση που όχι μόνο δεν αποθαρρύνει τους πελάτες, αλλά αντιθέτως προσελκύει ακόμα περισσότερους. Αφού από τότε που το μπαρ Feeling εγκαινίασε το νέο του κόνσεπτ οι φίλοι του μαγαζιού γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

Περισσότερα από

Stories

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.

27 Νοε 2025

Βlack Friday 2025 | Tα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δώρα που θα αγοράσουμε από το Zara Home

Αναζητάς δώρα για τη μητέρα σου, τον άντρα σου, ή ψάχνεις δώρο για τον εαυτό σας; Δείτε μια λίστα με χριστουγεννιάτικα δώρα για να επωφεληθείς από τις εκπτώσεις της Black Friday του Zara Home.

26 Νοε 2025

Οι Florence + The Machine έρχονται στην Ελλάδα

Η Florence Welch και η μπάντα της δίνουν το δικό τους συναυλιακό ραντεβού με το εγχώριο κοινό.

26 Νοε 2025

Ντίνος Ηλιόπουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον γάμο του με την Χίλντεγκαρντ Βίτσερ πριν από 62 χρόνια

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γαμπρός στον γάμο του στον γιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη.

25 Νοε 2025

Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge's φέρει την υπογραφή του Daniel Lee και του οίκου Burberry

Για ακόμα μία χρονιά, το εμβληματικό ξενοδοχείο του Λονδίνου μετατρέπεται στο απόλυτο festive spot.

25 Νοε 2025

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών | To viral τραγούδι που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στο TikTok για να καταγγείλουν τον βιασμό τους

Στο νέο της τραγούδι "Ruelle Sombre", η Lisa Pariente αφηγείται τον βιασμό της από τον φίλο της. Οι δυνατοί στίχοι της έχουν βρει απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλές άλλες γυναίκες να ταυτίζονται με την ιστορία της.