ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μην έχεις τύψεις εάν κουτσομπολεύεις με τις φίλες σου. Έτσι κάνεις καλό στην υγεία σου.

H επιστήμη σου δίνει ένα σοβαρό λόγο για να μην νιώθεις άσχημα εάν σου αρέσει το συγκεκριμένο «άθλημα».

Μην έχεις τύψεις εάν κουτσομπολεύεις με τις φίλες σου. Έτσι κάνεις καλό στην υγεία σου.

Λένε ότι το κουτσομπολιό είναι στη φύση των ανθρώπων, αντρών και γυναικών. Μάλιστα, κάποιες από εμάς δε διστάζουν να αποκαλύψουν ότι τους αρέσει πολύ να σχολιάζουν με τις κολλητές τους τον κόσμο, ενώ κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ασκούν κοινωνική κριτική.

Όπως και να έχει, αυτό που μας κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι η επιστήμη επικροτεί τη “δραστηριότητα” αυτή, τονίζοντας ότι το gossip κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Πάβια στην Ιταλία.

Η έρευνα αυτή ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους το να σχολιάζουμε τους γύρω μας με τους φίλους μας επιδρά στη διάθεση και την ψυχολογία μας και τα ευρήματά της ήταν μη αναμενόμενα.

Οι άνθρωποι λοιπόν που κουτσομπολεύουν σε καθημερινή βάση, παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης, της γνωστής και ως «ορμόνης της αγάπης», αφού είναι υπεύθυνη για την ευφορία και το συναίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας που νιώθουμε. Από την άλλη, στους λάτρεις του κουτσομπολιού παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, κάτι που δε συνέβη στην περίπτωση των εθελοντών που δήλωσαν πως τους αρέσει να συζητούν για θέματα άσχετα, όπως ο καιρός, τα αθλητικά, την πολιτική και το σινεμά.

Επομένως ο «κοινωνικός σχολιασμός» μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία μας, αφού από τη μία μας δημιουργεί ευφορία και από την άλλη μας απαλλάσσει από το άγχος και το στρες.

Γι' αυτό σύμφωνα πάντα με την επιστήμη, μην νιώθεις καθόλου άσχημα εάν σου αρέσει το συγκεκριμένο «άθλημα».

Με πληροφορίες από το limeandlife.com

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.