Κάτω από συνθήκες «κανονικότητας» θα ήταν μια ακόμα συναυλία που θα συνιστούσε είδηση μόνο για τους φαν του συγκροτήματος. Όμως το πρόσφατο live του γκρουπ Love of Lesbian στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, μπορεί να γράψει ιστορία γιατί πραγματοποιήθηκε σαν ένα πείραμα στην εποχή της πανδημίας, ώστε να καταγραφούν οι πιθανές συνέπειες ενός τόσο μαζικού πολιτιστικού γεγονότος στο κοινό.

Οι θεατές της, συνολικά 5.000 άτομα, χρειάστηκε να κάνουν τεστ COVID-19 για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο χώρο. Ήταν επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά δεν τήρησαν αποστάσεις, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία. Το αποτέλεσμα; Δεκαπέντε μέρες μετά τη συναυλία, το ποσοστό διασποράς ανάμεσά τους ήταν το μισό από εκείνο των συνομηλίκων τους την ίδια περίοδο στη Βαρκελώνη. 

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρξε διασπορά στη διάρκεια της συναυλίας» όπως σχολίασε ο λοιμωξιολόγος Χοσέ Μαρία Λίμπρε

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρξε διασπορά στη διάρκεια της συναυλίας» όπως σχολίασε ο λοιμωξιολόγος Χοσέ Μαρία Λίμπρε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Η μπάντα, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του event και τους επιστημονικούς συνεργάτες του. «Ελπίζουμε ότι μετά από αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα ο κόσμος της τέχνης θα ακουστεί όπως του αξίζει» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter. Πράγματι, τα συμπεράσματα των ειδικών ήταν ιδιαίτερα ελπιδόφορα και ελπίζουμε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας.

Δείτε στιγμιότυπο της συναυλίας στο Twitter: 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτογραφία: EPA/Alejandro Garcia
 

TAGS