ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια αξέχαστη wellness εμπειρία στο Cape Sounio της Grecotel με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας

H Grecotel αφιέρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα στην ευεξία και ζήσαμε την εμπειρία στο Cape Sounio.

Μια αξέχαστη wellness εμπειρία στο Cape Sounio της Grecotel με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας

Με έμπνευση από την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας, που γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Grecotel αφιερώνει μία ολόκληρη εβδομάδα στην σωματική και πνευματική υγεία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της. Ειδικοί trainers και διεθνείς guru της ευζωίας δημιούργησαν μοναδικά προγράμματα που εστιάζουν στη Yoga, το Tai Chi, την Πεζοπορία, την Ποδηλασία, αλλά και το Golf, τις ολιστικές θεραπείες και την περίφημη Κρητική Detox Διατροφή©.

Eμείς ήμασταν από τους τυχερούς που βρέθηκαν την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο θα νιώσεις την ενέργεια της τοποθεσίας. Ο Ναός του Ποσειδώνα στέκεται επιβλητικός ακριβώς απέναντι και είναι ορατός από σχεδόν κάθε σημείο του ξενοδοχείου. Μπαίνοντας στο δωμάτιο μας περίμενε ένα detox καλοσώρισμα από ολόφρεσκα φρούτα και δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς.

Μια αξέχαστη wellness εμπειρία στο Cape Sounio της Grecotel με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας
Αποτοξινωτικό καλοσώρισμα

Το καλοσώρισμα αυτό ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν για να πάρουμε ενέργεια και να παρακολουθήσουμε το εξαιρετικό σεμινάριο βιωματικής ανατομίας μέσα στο νερό από την βραβευμένη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Το σεμινάριο αυτό αφορά την απελευθέρωση των οστών του σώματος μας και τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων δημιουργώντας ψυχική ευφορία. Η Αποστολία ήταν εξαιρετικά μεταδοτική και όταν μπήκαμε στην πισίνα όλοι μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ μας ήρθαμε πολύ κοντά και μπορέσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να ανταλλάξουμε ενέργειες.

Η βραβευμένη χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη

H Αποστολία Παπαδαμάκη μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Μετά από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία ακολούθησε ένα δείπνο εμπνευσμένο από την Κρητική Detox διατροφή, στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με θέα το απέραντο γαλάζιο και το Ναό του Ποσειδώνα. Στην παρέα μας ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Μιχάλης Μηναδάκης, ο κ.Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Operations Manager της Grecotel καθώς και ο κ. Γιάννης Τσίχλης, Διευθυντής Marketing της Grecotel.

Η υπέροχη θέα από το τραπέζι μας.

Το μενού επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ Σάκης Τζανέτος και η αλήθεια είναι ότι τα πιάτα ήταν όχι μόνο ευφάνταστα και πρωτότυπα αλλά και εξαιρετικά νόστιμα. Για την ακρίβεια προτείναμε να τα εντάξουν μόνιμα στο μενού του εστιατορίου ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναγευτούμε!

Ξεκινήσαμε με κρέμα κίτρινης κολοκύθας με μπαχαρικά και σόγια λαχανικών με εστραγκόν. Υπέροχα χρώματα, εξαιρετική υφή και ανεπανάληπτη γεύση!

Tριλογία τομάτας και ποικιλία λαχανικών με αμύγδαλα, ανθό κάπαρης και ντρέσινγκ από ελαιόλαδο. Αριστερά κινόα με μυρωδικά και διάφορα λαχανικά.

Λαζάνια λαχανικών με κιμά από καρύδια, τομάτα φοντί, μπεσαμέλ από κάσιους και πιστού με λάιμ.

Τάρτα ξηρών καρπών με κρέμα αβοκάντο και σορμπέ πράσινο μήλο με τζίντζερ.

Με την ολοκλήρωση του δείπνου το οποίο συνοδεύτηκε και από εξαιρετικής ποιότητας τσικουδιά η Κωνσταντίνα Τσαντάκου, Marketing Executive της Grecotel μας ενημέρωσε ότι πριν πάμε για ύπνο θα βιώναμε άλλη μια εμπειρία ευεξίας. Την ακολουθήσαμε στις spa εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου όπου μας περίμεναν τρεις γλυκύτατες κοπέλες που με τη σειρά τους οδήγησαν τον καθένα από εμάς σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με πολύ χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική. Εκεί παραδοθήκαμε στα χέρια τους και σε ένα κοκτέιλ μασάζ που ονομάζεται Round Robin. Το κοκτέιλ αυτό περιλαμβάνει 10' μασάζ στα πόδια, 10' μασάζ κεφαλιού/προσώπου και 10' μασάζ στην πλάτη. Με λίγα λόγια 30' στον παράδεισο! Δε χρειάζεται φυσικά να πούμε πως μετά κοιμηθήκαμε όλοι πολύ εύκολα και ήρεμα.

H επόμενη μέρα ξημέρωσε λίγο συννεφιασμένη αλλά αυτό καθόλου δεν επηρέασε τη διάθεσή μας. Φάγαμε ένα ελαφρύ πρωινό ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα Kundalini Yoga από τον Yoga trainer Αλέξανδρο Surya Deva με ασκήσεις αναπνοής που αφυπνίζουν την εσωτερική ενέργεια του σώματος και επιδρούν χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με ένα μοναδικό Gong Spirit Session από τον Αλέξανδρο Surya Deva και τον Λεωνίδα Τζώρα με το μεγαλύτερο Gong στον κόσμο και την μεγαλύτερη συλλογή Gong στην Ελλάδα που ο ήχος τους επιδρά ευεργετικά στο σώμα δονώντας κάθε κύτταρο και αποβάλλοντας στρες και ένταση. Η εμπειρία ήταν μοναδική ακόμα και για όσους δεν είχαν καμία επαφή με τη γιόγκα. Οι ασκήσεις αναπνοών που μας έδειξε ο Αλέξανδρος βοήθησαν το σώμα μας να χαλαρώσει και το μυαλό μας να αδειάσει. Αμέσως μετά ξαπλώσαμε και αφεθήκαμε στους ήχους τον Gong τα οποία μας ταξίδεψαν με τον ήχο τους και με τις δονήσεις τους μας οδήγησαν σε ένα είδος νιρβάνας.

Ο Αλέξανδρος Surya Deva και ο Λεωνίδας Τζώρας διαθέτουν τη μεγαλύτερη συλλογή Gong στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την πολύ διαφορετική για όλους εμπειρία, η "περιπέτειά μας" στο Cape Sounio συνεχίστηκε με μια περιήγηση στο πλούσιο μποστάνι του ξενοδοχείου. Εκεί μας υποδέχτηκαν ο κ. Μηναδάκης, ο κ. Καλαϊτζιδάκης και ο σεφ Σάκης Τζανέτος ο οποίος ήδη έβραζε βλήτα που μόλις είχε κόψει ώστε να μας δώσει να δοκιμάσουμε. Γεύση από άλλες εποχές, πιο αγνές. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια με γλυστρίδα που μας προσφέραν όπως και για τον ανεπανάληπτο ντάκο.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Μιχάλης Μηναδάκης, ο κ.Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Operations Manager της Grecotel και ο βραβευμένος σεφ Σάκης Τζανέτος.

Μας παρότρυναν να περιηγηθούμε στο μποστάνι και να κόψουμε μόνοι μας τα λαχανικά που θέλουμε αλλά και να τα δοκιμάσουμε. Το σχοινόπρασο που έκοψα εγώ πάντως και έφαγα απευθείας ήταν πολύ πιο ωραίο από όσα είχα συνηθίσει μέχρι τώρα. Με μεγάλη μας χαρά κόψαμε, μυρίσαμε και γευτήκαμε τα περισσότερα από όσα φυτρώνουν στο μποστάνι που με μεγάλη αγάπη και υπομονή φροντίζει ο κύριος Σήφης.

Το υπέροχο μποστάνι του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

O κύριος Σήφης μας ξεναγεί και μας παροτρύνει να κόψουμε ότι θέλουμε.

Τεράστια κολοκύθια που όλοι φανταστήκαμε να συνοδεύουν μια ομελέτα.

Η γεμάτη αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου όπου απολαύσαμε θαλασσινούς μεζέδες, εξαιρετικά μαγειρεμένους. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στο κριθαρότο θαλασσινών το οποίο σας προτείνω να δοκιμάσετε αν σας δοθεί η ευκαιρία αλλά και το επιδόρπιο μας έμεινε αξέχαστο.

Η εμπειρία στο Cape Sounio έκλεισε γλυκά με σούπα φράουλας με σορμπέ παγωτό τριαντάφυλλο και μαρένγκα.

H Grecotel και το Cape Sounio Exclusive Resort μας έκαναν ένα ανεπανάληπτο δώρο ευζωίας. Και το καλύτερο είναι ότι μας έδωσαν συμβουλές και εφόδια που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας έτσι ώστε να έχουμε ευεξία και ηρεμία στη ζωή μας και να κρατάμε το άγχος και την ένταση μακριά.

Επισκεφτείτε το grecotel.com και τα websites των ξενοδοχείων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα activities και τις ειδικές spa προσφορές που ισχύουν ανά ημέρα.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.