Με έμπνευση από την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας, που γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Grecotel αφιερώνει μία ολόκληρη εβδομάδα στην σωματική και πνευματική υγεία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της. Ειδικοί trainers και διεθνείς guru της ευζωίας δημιούργησαν μοναδικά προγράμματα που εστιάζουν στη Yoga, το Tai Chi, την Πεζοπορία, την Ποδηλασία, αλλά και το Golf, τις ολιστικές θεραπείες και την περίφημη Κρητική Detox Διατροφή©.
Eμείς ήμασταν από τους τυχερούς που βρέθηκαν την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο θα νιώσεις την ενέργεια της τοποθεσίας. Ο Ναός του Ποσειδώνα στέκεται επιβλητικός ακριβώς απέναντι και είναι ορατός από σχεδόν κάθε σημείο του ξενοδοχείου. Μπαίνοντας στο δωμάτιο μας περίμενε ένα detox καλοσώρισμα από ολόφρεσκα φρούτα και δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς.
Το καλοσώρισμα αυτό ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν για να πάρουμε ενέργεια και να παρακολουθήσουμε το εξαιρετικό σεμινάριο βιωματικής ανατομίας μέσα στο νερό από την βραβευμένη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Το σεμινάριο αυτό αφορά την απελευθέρωση των οστών του σώματος μας και τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων δημιουργώντας ψυχική ευφορία. Η Αποστολία ήταν εξαιρετικά μεταδοτική και όταν μπήκαμε στην πισίνα όλοι μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ μας ήρθαμε πολύ κοντά και μπορέσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να ανταλλάξουμε ενέργειες.
Μετά από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία ακολούθησε ένα δείπνο εμπνευσμένο από την Κρητική Detox διατροφή, στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με θέα το απέραντο γαλάζιο και το Ναό του Ποσειδώνα. Στην παρέα μας ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Μιχάλης Μηναδάκης, ο κ.Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Operations Manager της Grecotel καθώς και ο κ. Γιάννης Τσίχλης, Διευθυντής Marketing της Grecotel.
Το μενού επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ Σάκης Τζανέτος και η αλήθεια είναι ότι τα πιάτα ήταν όχι μόνο ευφάνταστα και πρωτότυπα αλλά και εξαιρετικά νόστιμα. Για την ακρίβεια προτείναμε να τα εντάξουν μόνιμα στο μενού του εστιατορίου ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναγευτούμε!
Με την ολοκλήρωση του δείπνου το οποίο συνοδεύτηκε και από εξαιρετικής ποιότητας τσικουδιά η Κωνσταντίνα Τσαντάκου, Marketing Executive της Grecotel μας ενημέρωσε ότι πριν πάμε για ύπνο θα βιώναμε άλλη μια εμπειρία ευεξίας. Την ακολουθήσαμε στις spa εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου όπου μας περίμεναν τρεις γλυκύτατες κοπέλες που με τη σειρά τους οδήγησαν τον καθένα από εμάς σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με πολύ χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική. Εκεί παραδοθήκαμε στα χέρια τους και σε ένα κοκτέιλ μασάζ που ονομάζεται Round Robin. Το κοκτέιλ αυτό περιλαμβάνει 10' μασάζ στα πόδια, 10' μασάζ κεφαλιού/προσώπου και 10' μασάζ στην πλάτη. Με λίγα λόγια 30' στον παράδεισο! Δε χρειάζεται φυσικά να πούμε πως μετά κοιμηθήκαμε όλοι πολύ εύκολα και ήρεμα.
H επόμενη μέρα ξημέρωσε λίγο συννεφιασμένη αλλά αυτό καθόλου δεν επηρέασε τη διάθεσή μας. Φάγαμε ένα ελαφρύ πρωινό ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα Kundalini Yoga από τον Yoga trainer Αλέξανδρο Surya Deva με ασκήσεις αναπνοής που αφυπνίζουν την εσωτερική ενέργεια του σώματος και επιδρούν χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με ένα μοναδικό Gong Spirit Session από τον Αλέξανδρο Surya Deva και τον Λεωνίδα Τζώρα με το μεγαλύτερο Gong στον κόσμο και την μεγαλύτερη συλλογή Gong στην Ελλάδα που ο ήχος τους επιδρά ευεργετικά στο σώμα δονώντας κάθε κύτταρο και αποβάλλοντας στρες και ένταση. Η εμπειρία ήταν μοναδική ακόμα και για όσους δεν είχαν καμία επαφή με τη γιόγκα. Οι ασκήσεις αναπνοών που μας έδειξε ο Αλέξανδρος βοήθησαν το σώμα μας να χαλαρώσει και το μυαλό μας να αδειάσει. Αμέσως μετά ξαπλώσαμε και αφεθήκαμε στους ήχους τον Gong τα οποία μας ταξίδεψαν με τον ήχο τους και με τις δονήσεις τους μας οδήγησαν σε ένα είδος νιρβάνας.
Μετά από αυτή την πολύ διαφορετική για όλους εμπειρία, η "περιπέτειά μας" στο Cape Sounio συνεχίστηκε με μια περιήγηση στο πλούσιο μποστάνι του ξενοδοχείου. Εκεί μας υποδέχτηκαν ο κ. Μηναδάκης, ο κ. Καλαϊτζιδάκης και ο σεφ Σάκης Τζανέτος ο οποίος ήδη έβραζε βλήτα που μόλις είχε κόψει ώστε να μας δώσει να δοκιμάσουμε. Γεύση από άλλες εποχές, πιο αγνές. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια με γλυστρίδα που μας προσφέραν όπως και για τον ανεπανάληπτο ντάκο.
Μας παρότρυναν να περιηγηθούμε στο μποστάνι και να κόψουμε μόνοι μας τα λαχανικά που θέλουμε αλλά και να τα δοκιμάσουμε. Το σχοινόπρασο που έκοψα εγώ πάντως και έφαγα απευθείας ήταν πολύ πιο ωραίο από όσα είχα συνηθίσει μέχρι τώρα. Με μεγάλη μας χαρά κόψαμε, μυρίσαμε και γευτήκαμε τα περισσότερα από όσα φυτρώνουν στο μποστάνι που με μεγάλη αγάπη και υπομονή φροντίζει ο κύριος Σήφης.
Η γεμάτη αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου όπου απολαύσαμε θαλασσινούς μεζέδες, εξαιρετικά μαγειρεμένους. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στο κριθαρότο θαλασσινών το οποίο σας προτείνω να δοκιμάσετε αν σας δοθεί η ευκαιρία αλλά και το επιδόρπιο μας έμεινε αξέχαστο.
H Grecotel και το Cape Sounio Exclusive Resort μας έκαναν ένα ανεπανάληπτο δώρο ευζωίας. Και το καλύτερο είναι ότι μας έδωσαν συμβουλές και εφόδια που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας έτσι ώστε να έχουμε ευεξία και ηρεμία στη ζωή μας και να κρατάμε το άγχος και την ένταση μακριά.
Επισκεφτείτε το grecotel.com και τα websites των ξενοδοχείων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα activities και τις ειδικές spa προσφορές που ισχύουν ανά ημέρα.