Οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να πηγαίνεις σινεμά χωρίς να κινδυνεύεις από τον κοροναϊό. Ακολουθώντας την εντολή όπου οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν ο ένας από τον άλλον τουλάχιστον ένα μέτρο σε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι τις 3 Απριλίου, η ένωση αιθουσαρχών της Ιταλίας (ANEC) βρήκε τη λύση για να συνεχίσει ο κόσμος να πηγαίνει σινεμά.

 

Κάθε θέση ενός κινηματογράφου έχει μήκος περίπου 60 εκατοστά οπότε με δύο θέσεις διαφορά ανάμεσα στους θεατές, κάθε θεατής μπορεί να έχει απόσταση από τον άλλον σύμφωνα με το απαιτούμενο ένα μέτρο. Με αυτό τον τρόπο, οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν στο 30% της πληρότητάς τους, αλλά τουλάχιστον δεν θα κλείσουν.

 

Σύμφωνα με το Screen International, οι διανομείς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αιθουσάρχες στην Ιταλία προκειμένου η ασφάλεια των θεατών να είναι προτεραιότητα, με τα βλέμματα στραμμένα στο καλοκαίρι που όλοι ελπίζουν πως η εξάπλωση του κοροναΐού θα έχει υποχωρήσει.

 

Στην Ελλάδα, τα πράγματα ακόμη βρίσκονται σε επίπεδα ψυχραιμίας, αν και πρεμιέρες ταινιών, όπως και αυτή της νέας ταινίας του James Bond, αναβάλλονται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα παγκοσμίως στα πλαίσια πρόληψης.

 

ΦΩΤΟ: Felix Mooneeram

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS