Από την Ευγενία Ηλιάδου, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, ΜSc, State Registered Dietitian UK, υπεύθυνη Γραφείου Διατροφής Mediterraneo Hospital.
Μεσογειακή ή Σκανδιναβική διατροφή; Μεταξύ των δύο διατροφικών μοντέλων υπάρχουν αρκετές ομοιότητες αναφορικά με τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται, όπως η έμφαση που δίνεται στα φρούτα και τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς, τα χαμηλής περιεκτικότητας γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λιπαρά ψάρια, ενώ συνιστάται αποφυγή των κορεσμένων λιπαρών, των πρόσθετων σακχάρων και των επεξεργασμένων τροφών.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Kεντρική φωτογραφία: iStock