Ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στην καρδιά του νορβηγικού δάσους, έξω από τη μικρή πόλη Odda, προσφέρει την ιδανική, υπερσύγχρονη απόδραση για τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να «βυθιστούν» στη βόρεια, ψυχρή γοητεία του. 

Τα Woodnest cabins είναι ακριβώς αυτό που μαρτυρά το όνομά τους: πανέμορφα, ξύλινα σπιτάκια πάνω σε πανήψηλα δέντρα, τα οποία προσφέρουν σπάνια, ανεμπόδιστη θέα στη μαγεία της σκανδιναβικής εξοχής. Σχεδιασμένα από το καταξιωμένο, ευρωπαϊκό γραφείο Helen & Hard Architects, οι ξύλινες καμπίνες που βρίσκονται σχεδόν χαμένες μέσα στα ξυλά έλατα ατενίζουν τον ορίζοντα από ύψος περίπου 20 ποδιών πάνω από το έδαφος, με σκοπό να μην παρεμβαίνουν στη φυσική αισθητική του δάσους, διατηρώντας ανέπαφη την αγνότητα του τοπίου.

Το κατάλυμα είναι τελείως αποκομμένο από τον ανθρώπινο πολιτισμό και δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να διασχίζουν μία αρκετά μεγάλη απόσταση με τα πόδια περνώντας μέσα από στενά μονοπάτια, τα οποία καταλήγουν μπροστά από το ξενοδοχείο. Μία εντυπωσιακή, ξύλινη ράμπα καλωσορίζει το κοινό και το καλεί να εισέλθει σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της βόρειας Ευρώπης.

Όσο για το εσωτερικό της κάθε καμπίνας χωριστά αυτό σίγουρα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με έκταση που δε ξεπερνά τα 14 τετραγωνικά μέτρα, αλλά μία ιδιαίτερα έξυπνη διαρύθμιση, το κάθε ξύλινο σπιτάκι προσφέρει μία όμορφη κρεβατοκάματα και ενα μικρό, εργονομικό μπάνιο που θα ικανοποιήσει όλες τους επισκέπτες, ιδιαίτερα με τη μοναδική θέα που παρέχει. Επιπλέον μία μικρή κουζίνα και ένα μικρό καθιστικό συμπληρώνουν τον χώρο και μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους επιδιώκουν πραγματικά την ολοκληρωτική απομόνωση.

Δείτε φωτογραφίες από το μοναδικό ξενοδοχείο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: woodnest.no

Mε πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS