ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με βότανα και γλυκόξινη σάλτσα: Η αλμυρή παραλλαγή της γευστικής μπουκίτσας

Το ψάρι του βουνού ή ο φτωχό-Γιαννος όπως λέγεται ο μπακαλιάρος σε μια αλλιώτικη συνταγή.

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με βότανα και γλυκόξινη σάλτσα: Η αλμυρή παραλλαγή της γευστικής μπουκίτσας

Το ψάρι του βουνού ή ο φτωχό-Γιαννος όπως λέγεται ο μπακαλιάρος σε μια αλλιώτικη συνταγή.

Για τη συνταγή

1/2 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος, φιλέτο

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι μπύρα ξανθιά

1 κουτ.γλυκ. βασιλικό αποξηραμένο

1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι αποξηραμένο

1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη αποξηραμένη

1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι φρέσκο

1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

3 φλιτζάνια ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και τον στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


2. Φτιάχνετε το κουρκούτι ενώνοντας σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη την μπύρα, τα βότανα και το πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί για να μην έχει "κόμπους" από αλεύρι.


3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα ρίχνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά. Βουτάτε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζετε στο ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τον μπακαλιάρο με μια τρυπητή κουτάλα και τον τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει. Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό. Συνοδεύετε με σκορδαλιά ή μια πράσινη σαλάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εκτός από θυμάρι μπορείτε να προσθέσετε και δενδρολίβανο

Δείτε μια παραλλαγή της συνταγής:

Πηγή συνταγής: mirsini.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.