ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης από το Βελβεντό υπό δρακόντεια μέτρα

Για τον εντοπισμό του σημείου της ταφής της Ανθής οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σιδηρόβεργες και τρυπούσαν το έδαφος του χωραφιού

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης από το Βελβεντό υπό δρακόντεια μέτρα

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς, η δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, δράστης της οποίας φέρεται ο σύζυγός της, Τάσος Τσιουχάρας, ο οποίος μάλιστα -κατά το κατηγορητήριο- αφού τη σκότωσε, τη μετέφερε και την έθαψε σε αγρότημα της οικογένειας, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στη δικαστικό μέγαρο Καστοριάς από τις φυλακές Γρεβενών, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και σε κάθε σημείο της πόλης απ' όπου θα περνούσε η κλούβα με τον Τσιουχάρα. Αστυνομικοί βρίσκονται κι έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και στους εισερχόμενους στη δικαστική αίθουσα.

Ο Τάσος Τσιουχάρας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου τα τρία παιδιά του ζεύγους βρίσκονται στην Αθήνα υπό την προστασία και τη φροντίδα της μητέρας τής Ανθής Λινάρδου.

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του κατηγορουμένου με την αιτιολογία ότι ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση ζήτησε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να ενημερωθεί κατάλληλα. Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα κάνει δεκτό αίτημα της υπεράσπισης.

Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του μετά από 20 ώρες ανάκριση.

Πολύ ήρεμος και με σταθερό λόγο όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί συνέχισε να περιγράφει; «Όταν σιγουρεύτηκα ότι κανείς δεν είχε ξυπνήσει, την τύλιξα με μία κουβέρτα. Την πήρα στην πλάτη και την μετέφερα στο υπόγειο γκαράζ όπου ήταν το φορτηγάκι. Θυμήθηκα ότι μέσα είχα ένα φτυάρι, όπως και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχα βγάλει έναν μεγάλο βράχο από το χωράφι και είχε παραμείνει η τρύπα στο έδαφος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι, χωρίς να περάσω από το κέντρο του χωρίου γιατί φοβόμουν μη με δει κανείς. Την έβαλα στο λάκο και την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι. Μετά από μερικές ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής πήγα πάλι στο χωράφι και πέρασα με φρέζα το συγκεκριμένο κομμάτι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα».

Σε μία άτυπη αναπαράσταση των φρικτών στιγμών της άγριας δολοφονίας ο 40χρονος Αναστάσιος Τσιουχάρας, περιέγραψε με κινήσεις τον τρόπο που τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της συζύγου του, και πως της έκλεισε το στόμα, έως ότου εκείνη σταματήσει να αναπνέει, ενώ η μοναδική στιγμή που φαίνεται να δήλωσε ότι μετάνοιωσε για την πράξη του ήταν στην τελευταία ερώτηση του αστυνομικού, όταν του διάβασε την απολογία του προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της υπόθεσης.

Για τον εντοπισμό του σημείου της ταφής της Ανθής οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σιδηρόβεργες και τρυπούσαν το έδαφος του χωραφιού έως και μισό μέτρο βάθος για να εντοπίσουν που ήταν σκληρό ή μαλακό το χώμα. Στο ένα μέτρο βρέθηκε το πτώμα της γυναίκας.

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.