«Γιατί να μην είμαι στη σκέψη σας...

Απλά επειδή βρίσκομαι εκτός του οπτικού σας πεδίου;

Να μου μιλάτε, όπως μου μιλούσατε πάντα.

Συνεχίστε να γελάτε με όλα αυτά με τα οποία γελούσαμε μαζί. 

Σας ευχαριστώ που με αγαπήσατε

Ντίνος Κίμωνος Μαυρόπουλος

Ο Κεντητής της Νύχτας»

Το «γράμμα» του προσφάτως εκλιπόντος ΄Ελληνα μετρ, Ντίνου Μαυρόπουλου, προς όλους όσοι τον αποχαιρέτησαν χθες, Δευτέρα, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών δεν ήταν η μόνη «καινοτομία» αυτού του συγκινητικού αποχαιρετισμού. Μια μπομπονιέρα με χαραγμένο το όνομά του και την ημερομηνία που έφυγε από τη ζωή, κι ένα γεύμα με φόντο την Ακρόπολη κεντημένο με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια για όσους τον αγάπησαν και συνδέθηκαν μαζί του, έδωσαν σ' αυτό το Αντίο μια μυσταγωγική - και πάντα υψηλής αισθητικής - διάσταση.

Στιγμιότυπο από τον τελευταίο αποχαιρετισμό στο λευκό φέρετρο του Ντίνου Μαυρόπουλου

Τον μετρ του ιστορικού οίκου που κράτησε ζωντανό μαζί με το άλλο του μισό, τον Κώστα Μαυρόπουλο, για περίπου μισό αιώνα αποχαιρέτησαν άνθρωποι της μόδας, του εφοπλισμού, της εικαστικής ζωής κ.τ.λ. Στη στρατιά των στεφανιών που συνόδευσαν το λευκό φέρετρο του Ντίνου Μαυρόπουλου στην τελευταία του κατοικία ξεχώριζε κανείς εκείνα των οίκων Dior και Chanel -  ένας εξαιρετικός φόρος τιμής στον εκλιπόντα.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέατατος Επίσκοπος Θαυμακού κ.κ Ιάκωβος καθηγούμενος Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και συμμετείχε ο φίλος της οικογένειας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Κλάδης. Ακολούθησαν επικήδειοι λόγοι του κοσμηματοπώλη και στενού φίλου της οικογένειας, Μάκη Μιχαλά, και της δικηγόρου κυρίας Σαΐτη.

Το στεφάνι του οίκου Chanel

Μεταξύ των όσων είπαν το τελευταίο "Αντίο" στον Ντίνο σφίγγοντας το χέρι στον αδερφό του, Κώστα Μαυρόπουλο, ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης, Απόστολος Μπότσος, οι Τάκης (από τον σχεδιαστικό οίκο Νίκος - Τάκης), οι Ειρήνη Παναγοπούλου, Ειρήνη Νταϊφά, Μαριλένα Ιεορονυμάκη, Αθηνά Γεννηματά, η κυρία Τσακίρογλου, ο υπεύθυνος των εικαστικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς, οι Λένα Ζαννιδάκη, Κατερίνα Τερζοπούλου αλλά και μοντέλα της εποχής, όπως οι ΄Ελεν Σπανού και Λάουρα Ζερίτη. όταν ο ιστορικός οίκος Μαυρόπουλος μεσουρανούσε στο στερέωμα της μόδας. 

TAGS