Η αγαπημένη τραγουδοποιός Αρλέτα αποκαλούσε τα Εξάρχεια «πατρίδα της». Μετά από μία πρωτοβουλία των φίλων της και την έγκριση του δήμου Αθηναίων, ένα άγαλμα της φιλοτεχνημένο από τον καλό της φίλο Κυριάκο Ρόκο πρόκειται να στηθεί την Κυριακή το μεσημέρι, στις 12 στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου.

Στα αποκαλυπτήρια θα μιλήσει ο μουσικοκριτικός και παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας ενώ μεταξύ άλλων θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιώργης Χριστοδούλου, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της σημαντικής Ελληνίδας τραγουδίστριας και μουσικού. Τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου.

Ο ίδιος ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το άγαλμα ανέβασε φωτογραφία του έργο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, συγκεντρώνοντας πολλά ενθαρρύντικα σχόλια αλλά και αρκετές επικρίσεις για τον τρόπο που επέλεξε να αποδώσει την μορφή της καλλιτέχνιδας. 

Από την ώρα που η φωτογραφία του αγάλματος εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν τον υπερβολικά αφαιρετικό τρόπο με τον οποίο έχει αποδοθεί η παρουσία της Αρλέτας, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο του κοινού. Να πούμε, ωστόσο, ότι η τεχνική με την οποία αποφάσισε ο δημιουργός να φτιάξει το άγαλμα είναι χαρακτηριστική σε ολόκληρη την καλλιτεχνική του πορεία. 

Η φωτογραφία που ανέβασε ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος.

Και ολόκληρη η ανάρτηση του.

'' γιά τήν ΑΡΛΕΤΑ ''

 

Ένα τραγούδι της Αρλέτας για τα αγαπημένα της Εξάρχεια.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS