ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Βανέσα Βενέτη μιλάει για το παιδί της, το transition, το βιασμό της, τον έρωτα & τη βλακεία

Ο τυφώνας Βανέσα, δεν λέει απλώς "Καμία γυναίκα μόνη". Αλλά το εννοεί.

Η Βανέσα Βενέτη μιλάει για το παιδί της, το transition, το βιασμό της, τον έρωτα & τη βλακεία

Η παίκτρια του Game of Chefs που προκάλεσε αίσθηση, μιλάει για όλα:

Βανέσα Βενέτη. Γιατί αυτό το όνομα;

Είμαι άθεη. Ήθελα να επιλέξω ένα όνομα που να μην είναι χριστιανικό ορθόδοξο. Δεν θέλω να γιορτάζω. Ούτε εύχομαι "χρόνια πολλά" σε κάποιον φίλο ή φίλη που γιορτάζει γιατί θεωρώ ότι προδίδω τα πιστεύω μου και τους άλλους. Σε γενέθλια εύχομαι, σε γιορτές ποτέ λόγω της αθεΐας μου. Πριν το transition, στην προηγούμενη ζωή μου, είχα το όνομα που μου είχαν δώσει. Στη νέα μου ζωή επέλεξα αυτό που με εξέφραζε καλύτερα. Ένα όνομα που έχει θηλυκότητα χωρίς να "φωνάζει". Όσο για το Βενέτη; Εκτός από τα Γιάννενα, κατάγομαι και από την Κεφαλλονιά η οποία και ήταν Ενετοκρατούμενη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν και τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, όταν θέλεις να δομήσεις τη ζωή σου από την αρχή, κοιτάς και να είναι όλα όπως σε εκφράζουν.

Εκτός από τα Γιάννενα, κατάγομαι και από την Κεφαλλονιά η οποία και ήταν Ενετοκρατούμενη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν και τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, όταν θέλεις να δομήσεις τη ζωή σου από την αρχή, κοιτάς και να είναι όλα όπως σε εκφράζουν.

Ήσουν πάντα άθεη;

Από μικρή απορούσα ποιος θεός επιτρέπει να πεινάνε τόσα παιδάκια στην Αφρική, γιατί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, γιατί να συμβαίνουν τα άλλα στη Συρία. Γιατί να πνίγονται παιδάκια στο Αιγαίο. Να, να, να... Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που εγώ τη λέω "Σύμπαν". Πιστεύω στις ενέργειες των ανθρώπων. Ορκίζομαι στην ενέργεια. Θα το λέω όσο ζω: όταν δίνεις ενέργεια προς έναν στόχο και είσαι προσηλωμένος σε αυτό, πάντα θα πετύχεις. Μπορεί ο δρόμος προς τον στόχο μας να έχει πολλές στροφές, αλλά στην πορεία το βρίσκεις. Αμήν!

"Dead name".

Το "dead name"- γι' αυτό το λέμε και έτσι- είναι ένα όνομα πεθαμένο. Δεν μπορεί εμένα όπως με έχεις δει και με ξέρεις, να με εκφράζει εκείνο το όνομα. Αφορά μια προηγούμενη ζωή, την οποία δεν την αποκηρύττω, την έχω αγαπήσει, την έχω αγκαλιάσει και έχω προχωρήσει, αλλά κάνει κακό στη ψυχολογία ενός ατόμου να μιλάμε για το "dead name" του. Δεν είσαι αυτό. Έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις όλο αυτό το restart στη ζωή σου.

Πίσω από τις λέξεις που για σένα έχουν τεράστια δύναμη, Βανέσα ποια είσαι;

Φεμινίστρια. Ακτιβίστρια. Αισιόδοξη, εργασιομανής, δοτική. Θεωρώ πως είμαι μια καλή φίλη. Είμαι αυστηρή γενικά. Εκδικητική δεν είμαι αλλά δεν ξεχνάω. Δεν θα κοιτάξω να κάνω κακό σε κάποιον άνθρωπο που με έχει βλάψει, αλλά δεν ξεχνάω ότι με έβλαψε. Δεν τον θέλω στη ζωή μου αυτόν τον άνθρωπο. Ντρέπομαι για τον ρατσισμό που επικρατεί στην Ελλάδα. Για τον μισογυνισμό, τον φασισμό και την τρανσοφοβία. Απεχθάνομαι τους παιδεραστές καθώς και όλους εκείνους που ασκούν βία. Δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει. Να είναι το παιδί μου καλά θέλω και τίποτα άλλο. Κατά τα άλλα σιγά μη φοβηθώ. Είμαι ένα επαναστατικό άτομο. Μα το να είσαι τρανς είναι αναρχία από μόνο του. Κατά τα άλλα, είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν ενοχλεί και που ποτέ δεν λέει ποτέ.

Είμαι ένα επαναστατικό άτομο. Μα το να είσαι τρανς είναι αναρχία από μόνο του. Κατά τα άλλα, είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν ενοχλεί και που ποτέ δεν λέει ποτέ.

Αναρχικός γεννιέσαι;

Ναι. Μπορεί να βγει και στην πορεία. Αλλά! Τρανς σημαίνει αναρχία. Θεωρώ ότι όλα τα τρανς άτομα είναι αναρχικά στον πυρήνα τους. Αμφισβητείς τα πάντα, ακόμη και το ίδιο το φύλο. Αναρχία είναι αμφισβήτηση. Δεν δέχεσαι αρχές. Ούτε του φύλου, ούτε του κράτους και της θρησκείας. Η αναρχία είναι κάτι τέλειο και σπάνιο. Αναρχία δεν είναι να πετάς μια μολότοφ. Αναρχία είναι να ζεις χωρίς τις αρχές που σου επιβάλλουν κάποιοι.

Διαβάστε περισσότερα στο MissBloom.gr

Kεντρική φωτογραφία: Facebook

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.