Η Tracey «Africa» Norman είναι σήμερα 63 χρονών και μεσουράνησε στο χώρο του μόντελινγκ από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και μετά. Έζησε δηλαδή τη χρυσή εποχή της μόδας, των πάρτι και της τρελής ζωής. Η Tracey είναι γέννημα-θρέμμα Νεουορκέζα και είχε την τύχη να ποζάρει για τον φωτογράφο της ιταλικής Vogue, Irving Penn καθώς και να επιλεχθεί ως βασικό μοντέλο του οίκου Basile και του σχεδιαστή Luciano Soprani.

To ντεμπούτο της στο μόντελινγκ έγινε όταν φωτογραφήθηκε ως το πρόσωπο της βαφής μαλλιών Clairol, και συγκεκριμένα της Νο. 512 απόχρωσης, dark auburn. Τον ίδιο καιρό συνεργάστηκε με την εταρία καλλυντικών Avon και έλαβε μέρος στο σόου του οίκου Balenciaga στο Παρίσι.

Το μεγάλο της μυστικό, το γεγονός ότι ήταν ένα κορίτσι στο σώμα ενός αγοριού που αποφάσισε να γίνει ένα κορίτσι στο σώμα ενός κοριτσιού, παρέμεινε καλά φυλαγμένη όλο το διάστημα της καριέρας της. Είχε ήδη αρκετά μέτωπα να χειριστεί ως αφροαμερικανή, δε χρειαζόταν να προσθέσει έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας στην αποδοχή της από τον κόσμο. Οι γονείς της ήταν πάντα στο πλευρό της, στηρίζοντας της επιλογή της. «Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή και συγκινούμαι, όταν το είπα στη μητέρα μου, το 1969, μόλις και τελείωσα το σχολείο. Αυτή άνοιξε τα χέρια της και με πήρε μια τεράστια αγκαλιά, λέγοντάς μου ότι το γνώριζε εξ αρχής, αλλά περίμενε να της το ανακοινώσω εγώ. Τότε κατάλαβα τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη» λέει η Tracey.

Μετά το πικ της καριέρας της ως μοντέλο έγινε μέλος της drag κοινότητας της Νέας Υόρκης ανέλαβε ακτιβιστική δράση ως μέντορας στο House of Africa. Σήμερα πλέον, η Tracey έχει πλήρη επίγνωση αλλά και αποδοχή για αυτό που είναι. «Καλό είναι η ιστορία μου να ειπωθεί και να θυμίσουμε σε όλους ότι είμαι -ακόμα- εδώ» καταλήγει.  

 

 

TAGS