ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πλατφόρμα φροντίδας ηλικιωμένων grandmama.gr δημιουργήθηκε από βιωματική ανάγκη

Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη διαδικτυακή υπηρεσία για την εύρεση φροντιστών ηλικιωμένων στην Ελλάδα λέγεται grandmama.

Η πλατφόρμα φροντίδας ηλικιωμένων grandmama.gr δημιουργήθηκε από βιωματική ανάγκη

Ζώντας την ψυχολογική πίεση και την ανασφάλεια που δημιουργεί η επιδημία του κορονοϊού κυρίως για τους ηλικιωμένους μας, αντιλαμβανόμαστε ότι για να προστατεύσουμε την ευάλωτη Τρίτη Ηλικία πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο. Οι δυσάρεστες ειδήσεις από τα Κέντρα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων αυτή την περίοδο κάνουν ακόμα πιο επιτακτική τη λύση να κρατήσουμε τους αγαπημένους μας στο σπίτι.

Ποιος, όμως θα φροντίσει τον παππού και την γιαγιά στο σπίτι; Το grandmama.gr, πρωτοπόρο σε υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων στο σπίτι καθώς και το μεγαλύτερο δίκτυο φροντιστών σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει διαδικτυακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς, από το σπίτι ή τη δουλειά (24/7), να αναζητούν ανάμεσα σε χιλιάδες αξιόπιστα προφίλ, το καταλληλότερο για τη φροντίδα των αγαπημένων τους. Στο δίκτυο grandmama θα βρουν έμπιστο επαγγελματία με συστάσεις και αξιολόγηση. Υπομονή, ευγένεια, συνέπεια, οργάνωση και εντιμότητα είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που με αυστηρότητα και επιμονή αναζητά συνεχώς η ομάδα του grandmama.gr στους υποψήφιους φροντιστές ώστε να ενταχθούν στο δίκτυο.

Η διαδικασία εύρεσης φροντιστή είναι πολύ απλή. Οι συγγενείς κάνουν την εγγραφή τους στο grandmama.gr και επιλέγουν το πακέτο αγοράς που προτιμούν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα φίλτρα τούς διευκολύνουν στην καλύτερη και γρηγορότερη αναζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο γρήγορα και πολύ οικονομικά βρίσκουν λύση χιλιάδες σπίτια που ψάχνουν έναν αξιόπιστο φροντιστή για τους ηλικιωμένους τους.

Αλλά και όσοι δεν έχουν χρόνο να αναζητήσουν μόνοι τους φροντιστή, αρκεί ένα απλό τηλεφώνημα και συνεργάτης από την υπηρεσία «Προσωπική Βοήθεια» του grandmama.gr, θα τους διευκολύνει για να βρουν γρήγορα και άμεσα τον επαγγελματία που χρειάζονται.

Γνωρίζοντας ότι η πλατφόρμα grandmama.gr δημιουργήθηκε από βιωματική ανάγκη, αυτό επισφραγίζει ακόμα περισσότερο τη γνώση, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των υπηρεσιών της.

Μιλήσαμε με την κ. Βίκυ Κλήμη, CEO του grandmama.gr, η οποία ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το Home Healthcare Industry.

-Πως ξεκίνησε η ιδέα του grandmama.gr στο μυαλό σας;

Όλα ξεκίνησαν από τη Μαρία, την ιδρύτρια του grandmama, η οποία κλήθηκε να φροντίσει την 97χρονη μητέρα της πριν λίγα χρόνια. Βίωσε όλες τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στη ζωή ενός ανθρώπου αυτός ο νέος ρόλος και κατέγραψε όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών, τόσο της ηλικιωμένης μητέρας της όσο και της ίδιας ως φροντίστρια. Τις αγωνίες, τους φόβους, τα άγχη, τις ενοχές, το στρες, την αβεβαιότητα, και συχνά την απελπισία για να προσφέρει ειδική φροντίδα στην ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι. Αυτή η μεγάλη αλλαγή την οδήγησε να κατανοήσει τη σημαντική ανάγκη που υπάρχει σε κάθε οικογένεια με ηλικιωμένο και να δημιουργήσει το grandmama.gr, την 1η πλατφόρμα αναζήτησης επαγγελματιών που ειδικεύεται στη φροντίδα των ηλικιωμένων στο σπίτι. Σκοπός της είναι οι συγγενείς των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια να βρουν έναν έμπιστο και έμπειρο επαγγελματία φροντίδας ο οποίος θα τους βγάλει από την αγωνία και το άγχος και όλα τα συναισθήματα που βίωσε η ίδια. Από το 2020, είμαι συνοδοιπόρος της Μαρίας και μαζί έχουμε ονειρευτεί το αύριο του grandmama.gr με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο, την φροντίδα του και την βοήθεια στους συγγενείς του.

-Γιατί μια τέτοια πρωτοβουλία είναι πιο σημαντική από ποτέ σήμερα;

Η πανδημία έφερε ένα σημαντικό θέμα στην επιφάνεια και αυτό είναι η φροντίδα των ηλικιωμένων ανθρώπων κατά κυριότητα. Οι γονείς μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, έγιναν πρωταγωνιστές αυτής της δύσκολης κατάστασης και υπήρξε η ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να τους κρατήσουμε σπίτι και να τους προφυλάξουμε. Το grandmama.gr σε αυτή την απαιτητική συγκυρία καταφέρνει να προσφέρει μια τεχνολογική λύση ουσιαστική και ιδιαίτερα χρηστική, τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται με τον ψηφιακό κόσμο. Από τη μια άνθρωποι βρίσκουν έμπειρους και έμπιστους ανθρώπους να τους φροντίσουν και από την άλλη, οι επαγγελματίες φροντίδας βρίσκουν δουλειά σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι μια άλλη «πανδημία» που βιώνουμε στις ημέρες μας, αυτή της άνοιας. Πάνω από 200.000 Έλληνες πάσχουν από άνοια με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται δραματικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μόνο ένας έμπειρος και εκπαιδευμένος επαγγελματίας φροντίδας μπορεί να την προσφέρει. Θα ήθελα να τονίσω το πόσο μεγάλη βοήθεια και διευκόλυνση είναι για έναν που έχει την ευθύνη του ηλικιωμένου του να βρει στην πλατφόρμα μας γρήγορα, οικονομικά, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρίσκεται, σε όποιο σημείο της γης, από το κινητό του, το laptop ή το tablet, τον επαγγελματία με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί για να φροντίσει τον ηλικιωμένο του; Είναι πραγματικά μια τεράστια ανακούφιση, ειδικά όταν προκύπτουν απρόβλεπτες καταστάσεις και επείγουσες ανάγκες. Αυτή πρωτοβουλία μας είναι επίσης πολύ σημαντική και για το αύριο. Σχεδιάζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό να επαναπροσδιορίσουμε και να δώσουμε ένα νέο προσανατολισμό στην φροντίδα των ηλικιωμένων στο σπίτι.

Η πλατφόρμα φροντίδας ηλικιωμένων grandmama.gr δημιουργήθηκε από βιωματική ανάγκη
Το grandmama.gr σε αυτή την απαιτητική συγκυρία καταφέρνει να προσφέρει μια τεχνολογική λύση ουσιαστική και ιδιαίτερα χρηστική, τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται με τον ψηφιακό κόσμο.

-Έχετε κάποια όμορφη ιστορία φροντίδας ηλικιωμένου να μου πείτε;

Θυμάμαι τον κύριο Βασίλη, ετών 93, ο οποίος κάλεσε μια μέρα στο τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησε έναν άνθρωπο για να μην επιβαρύνει τα παιδιά του με την καθημερινή του φροντίδα. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα οπότε ένας σύμβουλος φροντίδας ανέλαβε να του βρει προφίλ ανθρώπων που ταίριαζαν με τα δεδομένα που μας είχε δώσει. Τον θυμάμαι που ήρθε στην εταιρεία γιατί ήθελε να μας γνωρίσει από κοντά. Ένας γλυκός άνθρωπος με πολλή καλοσύνη και ο οποίος ήθελε να λάβει καλοσύνη. Φροντίσαμε να έρθει σε επαφή με 2 κυρίες που έκαναν αυτή τη δουλειά και που μπορούσαν να τον φροντίσουν. Δεν μείναμε μόνο στην εμπειρία τους αλλά και στον χαρακτήρα τους. Ήταν σαν να αναζητούσαμε κάποιον να φροντίσει τον πατέρα μας. Μίλησε και με τις 2 για να κάνει την επιλογή του. Ξεκίνησαν θυμάμαι πριν από λίγους μήνες. Όταν τον καλέσαμε για να τον ρωτήσουμε πως είναι και πως τα πάνε, μας απάντησε γεμάτος ενθουσιασμό ότι βρήκε το «τρίτο» παιδί του. Η Άννα του πρόσφερε την βοήθεια και την παρέα που αναζητούσε. Η συγκίνησή του και η χαρά του περνούσε μέσα από το τηλέφωνο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχίας μας, να φέρνουμε χαρά και φροντίδα σε αυτούς που την χρειάζονται.

-Σε ποια μέρη της Ελλάδας υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη; Στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στην περιφέρεια;

Καθημερινά λαμβάνουμε κλήσεις από την Αθήνα, από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και από όλη την Ελλάδα. Μας κάνει ακόμα και εμάς εντύπωση ότι έχουμε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε χωριά και έχουν ανάγκη από φροντίδα. Μας καλούν τα παιδιά τους από το εξωτερικό και εμπιστεύονται το grandmama.gr για να βρουν τον άνθρωπο ο οποίος θα φροντίσει τους δικούς τους ανθρώπους όσο εκείνοι βρίσκονται μακριά. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό όταν το παιδί βρίσκει επαγγελματία φροντίδας για τον πατέρα του ή για την μητέρα του στην Αμοργό, στο χωριό Βίκι στη Χίο, στη Δρακολίμνη, σε μέρη που ούτε καν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Είμαστε υπερήφανη ομάδα γι’ αυτές τις επιτυχίες οι οποίες μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι κάθε ημέρα που περνά.

Το grandmama.gr έχει το μεγαλύτερο δίκτυο φροντιστών στην Ελλάδα με πάνω από 2.500 προφίλ ανθρώπων που κάνουν αυτή τη δουλειά είτε για κάποιες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα μέχρι εσωτερική εργασία για όσους τη χρειάζονται.

-Πόσo μεγάλη ικανοποίηση σας δίνει η προσφορά;

O Henry Ford, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, είχε πει πως μια εταιρεία που βγάζει μόνο χρήματα, είναι μια φτωχή εταιρεία. Το ίδιο πιστεύουμε και εμείς στο grandmama.gr. Επιλέξαμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Είμαστε η πλατφόρμα που κανείς μπορεί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να βρει αξιόπιστο και έμπειρο φροντιστή για τους δικούς του ανθρώπους αλλά παράλληλα δεν λείπει το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας. Το να μπορεί ο γιος ή η κόρη του ηλικιωμένου να βρίσκει τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον φροντίσει στην καθημερινότητά του, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούμε να ζήσουμε. Πολλές φορές τα παιδιά μας καλούν και μας ευχαριστούν για την βοήθεια που πήραν μέσα από το grandmama.gr στην αναζήτησή τους αλλά και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι όπως ο αγαπημένος μας κύριος Βασίλης. Έχουμε στο πλάνο μας ιδέες και δράσεις οι οποίες βήμα βήμα υλοποιούνται ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε την φροντίδα των ηλικιωμένων στην Ελλάδα.

-Πώς έχετε «χτίσει» το δίκτυο των φροντιστών; Πώς γίνεται η εκπαίδευσή τους;

Το grandmama.gr έχει το μεγαλύτερο δίκτυο φροντιστών στην Ελλάδα με πάνω από 2.500 προφίλ ανθρώπων που κάνουν αυτή τη δουλειά είτε για κάποιες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα μέχρι εσωτερική εργασία για όσους τη χρειάζονται. Όλοι τους έχουν περάσει από εκτενή και εξειδικευμένη συνέντευξη, αξιολόγηση, δημιουργούμε τον φάκελό τους με τα στοιχεία τους, επικοινωνούμε με τις συστάσεις τους και τέλος καλούμε τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί τους να τους αξιολογήσουν στην δουλειά τους αλλά και στη συμπεριφορά τους. Στο grandmama.gr η εκπαίδευση είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο θα ανοίξει από τις αρχές του έτους. Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης τόσο για ανθρώπους που ήδη κάνουν αυτή τη δουλειά και θα ήθελαν να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και για ανθρώπους οι οποίοι θα ήθελαν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή είναι άνεργοι και θέλουν να ασχοληθούν με την φροντίδα ανθρώπων που την έχουν ανάγκη στο σπίτι. Θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια πλατφόρμα θα προσφέρει εργασία και εκπαίδευση ταυτόχρονα στον χώρο της φροντίδας των ηλικιωμένων.

Μιλήσαμε με την κ. Βίκυ Κλήμη, CEO του grandmama.gr, η οποία ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το Home Healthcare Industry.

Με 20+ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις ως στέλεχος σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και ως entrepreneur, η Βίκυ Κλήμη ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το Home Healthcare Industry. Έχει επίσης ασχοληθεί με την ενδυνάμωση των ανθρώπων και ειδικότερα με την γυναικεία ηγεσία σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και την Ελλάδα. To 2020 έκανε τη σημαντική "μεταγραφή" στο grandmama.gr και με την ομάδα του οραματίζονται να φέρουν την επανάσταση στη φροντίδα των ηλικιωμένων στο σπίτι.

Έχει σπουδάσει Business Management στο University of Laverne California καθώς και Coaching στο Athens Coaching Institute. Είναι μέλος της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας, του Empower Women (UNWomen), Truthteller στο Women for One καθώς και πρόσφατα Global Ambassador του WomenTech Network.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.