«Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες» δήλωσε για τον κορονοϊό η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Εν μέσω πανδημίας η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ δήλωσε σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου πως «όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες».

Ο δημοσιογράφος μη μπορώντας να μην τη ρωτήσει για το θέμα που απασχολεί όλη την υφήλιο και που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση αν φοβάται τον κορονοϊό: «Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες».

Δεν παρέλειψε να δηλώσει πως είναι αριστερή και αντιστασιακή, υπενθυμίζοντας πως ήταν μέλος της ΕΠΟΝ ενώ την ίδια στιγμή, δήλωσε τη στήριξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι «ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρυθμίσεις», όπως είπε.

Η Γλύκατζη Αρβελέρ συνέχισε λέγοντας πως «από 14 χρονών δεν κοιμήθηκα σπίτι μου, για να μη με πιάσουν. ΕΠΟΝιτάκι με καθοδηγητή τον Χρήστο Πασαλάρη, με ψευδώνυμο Αλέξης κι εγώ Νίκη. Ο πρώτος μου έρωτας… δεύτερος! Όταν γύριζα σπίτι μου έλεγε η μάνα μου: Μα δεν καταλαβαίνεις ότι έρχεσαι να πλυθείς για να μη σε βρω σκοτωμένη-λερωμένη;».

Από την απελευθέρωση της Αθήνας, θυμάται τα εξής: «Όταν τον Οκτώβρη ελευθερώνεται η Αθήνα, κάθε μέρα διαδήλωση με σημαίες, χαρές κ.λπ. Εγώ κατάλαβα ότι η Αθήνα ελευθερώθηκε όταν κατέβηκα κάτω και όλη η Αθήνα μύριζε εγγλέζικο καπνό».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS