ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη

Άφησε τη δημοσιογραφία της Αθήνας για να γίνει ερασιτέχνης σεφ στην Αυστραλία. Τα φαγητά της Νέλλυς είναι τόσο όμορφα, εκτός από υγιεινά, που το πάει για sous chef.

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ και το υπέροχο ζωάκι της Αυστραλίας, το κοάλα

Η Νέλλυ Σκουφάτογλου είναι ένα φρέσκο κορίτσι, με «πνευματώδη» αισθητική. Αν θέλει μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μακριά, πανέμορφα μαλλιά και να εξαφανιστεί. Αντί για αυτό, η Νέλλυ επέλεξε να κάνει μπέρτα τα μαλλιά της και σαν super woman να πετάξει μέχρι τη Μελβούρνη. Και να ζήσει εκεί αφήνοντας πίσω της το επάγγελμα της δημοσιογράφου που είχε επιλέξει και προσπαθήσει να διεκδικήσει στην Αθήνα. «Γεννήθηκα με Αυστραλιανό διαβατήριο, λόγω της μαμάς μου, και όταν η κατάσταση για μένα δυσκόλεψε πολύ στην Ελλάδα αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο δεύτερο σπίτι μου» εξηγεί, για να μην παρεξηγηθεί ότι ήταν από αυτούς που έσπευσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εύκολα.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πόσο εύκολα άφησες την Αθήνα;

Όταν έφυγα από την Αθήνα, ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί της αλλά ένιωθα να «εξαφανίζομαι» όλο και περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια η πίεση από το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μου, ενώ όλες οι υποχρεώσεις μου έτρεχαν, με είχε γονατίσει. Συνέτρεξαν και κάποιοι άλλοι λόγοι οικογενειακοί και προσωπικοί και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στη Μελβούρνη. Τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκα πάρα πολύ -αν και πολίτης της χώρας- και κουράστηκα όσο ποτέ. Απέδωσε όμως.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πως είναι η ζωή στη Μελβούρνη σε σχέση με αυτή της Αθήνας;

Η ζωή στη Μελβούρνη είναι πολύ διαφορετική. Τα Χριστούγεννα ήρθα για τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και άλλαξαν πολλές απόψεις μου. Ίσως επειδή είχα την τύχη να ζήσω την Αθήνα στα καλά της, την είχα στο μυαλό μου σε βάθρο, εξιδανικευμένη. Μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που λείπω, έχει περάσει πολλά. Είδα τον κόσμο πιο πεσμένο ψυχολογικά και όλα μου φάνηκαν πιο σκοτεινά. Απόλυτα δικαιολογημένο. Στη Μελβούρνη, δεν θα δεις σκουπίδια. Δεν θα δεις κόσμο αγενή, χωρίς αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Είναι μια πόλη φωτεινή, ακόμη και στα σκοτεινά της σημεία, γεμάτη θερμούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Μια πόλη προσεγμένη, όμορφη, γεμάτη πράσινο. Βρίσκεις ό,τι είδους κουζίνα θέλεις, και όποιο προϊόν φανταστείς. Η ποιότητα του φαγητού είναι ασυναγώνιστη, όπως και του καφέ. Υπάρχουν αμέτρητα μπαρ, κλαμπ, παμπ, χώροι για λάϊβ, εκθέσεις κλπ. Ολόκληρες περιοχές που στους κεντρικούς δρόμους παρατάσσονται τα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο. Μαγαζιά για όλα τα γούστα. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Είναι οργανωμένη, ασφαλής και φροντίζει τους κατοίκους της. Παρ' όλα αυτά, έχει τα αρνητικά της. Οι αποστάσεις καμιά φορά μπορεί να γίνουν κουραστικές, όπως ο καιρός της που αλλάζει τρεις με τέσσερις φορές της μέρα πολλές φορές και με διαφορές 20-25 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες. Τα περισσότερα καφέ κλείνουν 3:00 με 4:00 το απόγευμα και τα εστιατόρια 10:00 το βράδυ. Τις καθημερινές πολύ δύσκολα θα βγεις από το σπίτι στη 1:00 το βράδυ για να πιεις ένα ποτό στην Καρύτση. Επίσης το ένα ποτό, ισούται με ένα σφηνάκι κι αυτό τσιμπημένο. Να σημειωθεί πως το Αυστραλιανό όνειρο είναι για λίγους. Η πλειοψηφία πληρώνεται με χαμηλούς για τα δεδομένα της χώρας μισθούς και η ζωή είναι ακριβή. Αν δουλέψεις σκληρά όμως, ανταμείβεσαι.

Αυτό το τελευταίο με τσακίζει. Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή. Κράτος δικαίου και άλλα δεδομένα, τα οποία φαντάζουν μακρινά από την Ελλάδα. Τόσο μακρινά όσο η Μελβούρνη: 14.966 χιλιόμετρα. Αλλάζω θέμα για ευνόητους λόγους. Ας στραφούμε στο τι κάνει η Νέλλυ εκεί, με τι καταπιάνεται.

-Είδα ότι ανεβάζεις συγκλονιστικές φωτογραφίες φαγητών. Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;

Συγκλονιστικές δε θα τις έλεγα τις φωτογραφίες μου. Κάπως βαριά λέξη. Ελκυστικές μπορεί. Για μένα το φαγητό είναι ίσως η μεγαλύτερη ηδονή. Ακόμη κι αν έχω σκάσει από το πολύ φαΐ, κάπως θα βρω τρόπο να χωρέσω λίγο ακόμη αν δω κάτι που μου ανοίξει την όρεξη.

-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φαγητών που ανεβάζεις εκτός από το υπέροχο food styling;

Αντιμετώπισα σχετικά πρόσφατα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και ύστερα από μία περιπέτεια με λάθος φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός μου δεν επεξεργαζόταν πολλές τροφές. Αναγκάστηκα να κάνω πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και φυσικά σχεδόν απέκλεισα οτιδήποτε περιττό ή βλαβερό. Προσπαθώ να μαγειρεύω χωρίς συνθετικές ύλες, επεξεργασμένα τρόφιμα και έλαια, ζάχαρη και γλουτένη, ενώ έχω αντικαταστήσει τα γαλακτοκομικά με άλλες πηγές ασβεστίου. Τόσο η υγεία μου όσο και η εμφάνισή μου έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Τα φαγητά μου, λοιπόν, εκτός από όμορφα στο μάτι είναι ως επί το πλείστον υγιεινά.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου αυστραλιανό σνακ;

Το αγαπημένο μου αυστραλιανό σνακ είναι τo ricotta hot cake αλλά συναγωνίζεται τα chia puddings.

-Και πιο το αγαπημένο σου ελληνικό σνακ;

Αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι και μόνο σουβλάκι. Πίτα λαδωμένη με υπερβολική δόση κρεμμυδιού και πάπρικας.

Souvlaki rules! Το μόνο που της λείπει από την Ελλάδα.
Chia pudding
Red velvet ricotta hot cake

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.