Αυτό που δεν κατάφεραν να βιώσουν οι θεατές πέρυσι, θα το καταφέρουν φέτος, καθώς η παράσταση «Maria Callas: Lettres & Mémoires» θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 21-22 και 23 Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνίστρια την Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι, η οποία θα διαβάσει αδημοσίευτες επιστολές της Μαρία Κάλλας. Η φλογερή ηθοποιός, θα ντύσει με την αισθαντική της φωνή τις εκ βαθέων εξομολογήσεις της σπουδαίας σοπράνο με την ταραχώδη καριέρα και την ακόμα πιο ταραχώδη ζωή.

Η φλογερή ηθοποιός, θα ντύσει με την αισθαντική της φωνή τις εκ βαθέων εξομολογήσεις της σπουδαίας σοπράνο με την ταραχώδη καριέρα και την ακόμα πιο ταραχώδη ζωή.

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ, «Maria by Callas»– ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία- η παράσταση θα μας ταξιδέψει στην παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια στα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και φυσικά στη γνωριμία με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Αριστοτέλη Ωνάση. Μία ζωή γεμάτη δόξα, φήμη, πλούτη, δοκιμασίες, σκάνδαλα και αγώνες ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες.

Μία ζωή γεμάτη δόξα, φήμη, πλούτη, δοκιμασίες, σκάνδαλα και αγώνες ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες.

Πρόκειται για 350 αδημοσίευτα γράμματα σε διάστημα 30 χρόνων, τα οποία έγραψε η ίδια η Κάλλας. Όσο για τη Μόνικα Μπελούτσι, δηλώνει ενθουσιασμένη που θα υποδυθεί τη θρυλική Ελληνίδα, ενώ είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πέρυσι στην εκπομπή «Φλερτ»: «Λατρεύω την Ελλάδα, όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ισως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι τη Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:  EPA/ETTORE FERRARI

TAGS