Η πρώτη κούκλα στον κόσμο χωρίς φύλλο είναι γεγονός. Στο πλαίσιο της καινούργιας σειράς προϊόντων που φέρει την ονομασία "Creatable World" (δηλαδή «κόσμος που μπορεί να δημιουργηθεί») η νέα κούκλα της Mattel μπορεί να είναι αγόρι, μπορεί να είναι κορίτσι, μπορεί να είναι και τα δύο, μπορεί κανένα απ' τα δύο.

Όπως δηλώνει η μεγάλη εταιρία παιχνιδιών, αυτή είναι η πρώτη κούκλα σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει «ουδέτερο φύλλο», και φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους παραδοσιακούς έμφυλους ρόλους στο παιχνίδι των παιδιών, καθώς υπάρχουν πλέον και πολλές περιπτώσεις νέων παιδιών που από μικρή ηλικία δηλώνουν "nonbinary" δηλαδή εκτός «δυαδικού» συστήματος διαχωρισμού των φύλων.

Aυτή είναι η πρώτη κούκλα σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει «ουδέτερο φύλλο», και φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους παραδοσιακούς έμφυλους ρόλους στο παιχνίδι των παιδιών.

Η ιδέα πίσω από την συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι βασισμένη στην πεποίθηση πως ένας άνθρωπος μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Η νέα κούκλα της Mattel έχει λεπτά, ευγενικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ανήκουν τόσο σε μία όμορφη γυναίκα, όσο και σε έναν γοητευτικό άνδρα. Το στόμα δεν είναι έντονο, οι βλεφαρίδες είναι λεπτές, το πηγούνι είναι μικρό και χαριτωμένο. Τα μαλλιά της είναι κοντά, αλά γκαρσόν, οι ώμοι είναι στενοί και το στήθος ανύπαρκτο. Όσο για τα ρούχα αυτά είναι σίγουρα unisex, ενώ η απουσία του ροζ και του γαλάζιου είναι ένας ακόμα λόγος που η νέα σειρά της Mattel έχει εισπράξει πολλά θετικά σχόλια.

Εξίσου εύστοχο και το διαφημιστικό της εταιρίας στο οποίο εμφανίζονται παιδιάκια που το καθένα προσδιορίζεται με διαφορετική αντωνυμία υπό το σλόγκαν «μια σειρά κούκλες που σχεδιάστηκαν για να καλωσορίσουν τους πάντες μέσα και να αφήσουν τις ταμπέλες έξω».

Το στόμα δεν είναι έντονο, οι βλεφαρίδες είναι λεπτές, το πηγούνι είναι μικρό και χαριτωμένο.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS