ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία του άντρα που «έσπασε» την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και πλήρωσε πρόστιμο 3.500 δολάρια

Και μερικές ακόμα περιπτώσεις ανθρώπων που δεν άντεξαν άλλο και «έσπασαν» τα μέτρα με τελείως τρελό τρόπο.

Η ιστορία του άντρα που «έσπασε» την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα και πλήρωσε πρόστιμο 3.500 δολάρια

Ένας άντρας αφήνει το σπίτι του σε έξαλλη κατάσταση μετά από έναν έντονο καυγά με τη σύζυγό του. Περπάτει 280 μίλια προκειμένου να ηρεμήσει, διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη την ιταλική, εθνική οδό.

Την ίδια στιγμή ένας άλλος άντρας βγαίνει για περίπου 8 δευτερόλεπτα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται σε καραντίνα και αμέσως εντοπίζεται από τις αρχές.

Παράλληλα ένας τρίτος έχει λαχταρήσει τόσο πολύ τηγανητό κοτόπουλο ώστε μπαίνει στο αυτοκίνητο του και οδηγεί 19 μίλια μέχρι να φτάσει στο εστιατόριο. Λίγη ώρα μετά συλλαμβάνεται από τις αρχές στην Αυστραλία.

Και οι τρεις κλήθηκαν να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια ως πρόστιμο για τις παραβάσεις τους.

Ενώ η πανδημία του κορονοϊού καλά κρατεί και όλο και περισσότερες μεγάλες πόλεις μπαίνουν σε καθεστώς ολοκληρωτικού lockdown, οι μετακινήσεις απαγορεύονται καθολικά και η απομόνωση πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Κι όσο ισχύουν όλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνουν καθημερινά πρόστιμα ή συλλαμβάνονται για δραστηριότητες που μέχρι την προηγούμενη άνοιξη ήταν δεδομένες και απόλυτα συνηθισμένες.

Κάποιοι από αυτούς «σπάνε» επίτηδες την καραντίνα για να κάνουν τη δική τους, πολιτική δήλωση. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι έχουν ανοσία στην ασθένεια, αλλά και στις συνέπειες που θα φέρει στη ζωή τους η παράβαση των νέων μέτρων. Από την άλλη, κάποιοι δείχνουν απλώς να έχουν μπερδέψει τα όρια ανάμεσα σε νομιμότητα και παράβαση ή να δρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο εξαιτίας της απόγνωσης που έχει προκαλέσει μέσα τους ο εγκλεισμός.

«Όλοι μοιάζουν να λειτουργούν ως μέλη ενός τελείως τρελού κόσμου στον οποίο κάθε ικανότητα μας να λάβουμε μία φυσιολογική, λογική απόφαση έχει φύγει από το παράθυρο», εξηγεί ο Robert Hoffmann καθηγητής οικονομίας στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, χαρακτηρίζοντας την πανδημία ως «μία τέλεια καταιγίδα».

Στην Ταϊβάν δεν αντέχουν άλλο

Σε ένα βίντο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο εδώ και λίγες ώρες ένα άνδρας με σορτσάκι και σαγιονάρες διασχίζει την πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει το δωμάτιο του από το δωμάτιο ενός γείτονα για να αφήσει κάτι στην εξώπορτα. Η μίνι βόλτα του είχε διάρκεια 8 δευτερόλεπτα και κόστισε 3. 550 δολάρια.

Οι ανθρωπολόγοι, έχοντας βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την περίπτωση του, έχουν σπεύσει να την αναλύσουν λέγοντας ότι η συμπεριφορά του δείχνει ένας είδος «αισιοδοξίας». Ένα συναίσθημα που συχνά διακατέχει τους ανθρώπους που έχουν την τάση να υποτιμούν τις πιθανότητες τους να βρεθούν σοβαρά μπλεγμένοι σε κάποια παρανομία. Το παραπάνω φαινόμενο έχει εντοπιστεί πολύ έντονα στην Ταϊβάν όπου, εκτός από τον άνδρα που προαναφέραμε, 9 άτομα συνελήφθησαν μέσα σε διάστημα ενός μήνα, την ώρα που «έσπασαν» με τελείως κουτό τρόπο τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Αν και η χώρα έχει αποτελέσει παράδειγμα για τον τρόπο που διαχειρίζεται ως τώρα την πανδημία του κορονοϊού, εδώ και λίγο καιρό οι πολίτες δείχνουν να μην έχουν άλλες αντοχές.

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία

Μετά από έναν πολύ άσχημο καυγά με τη γυανίκα του, ένας άνδρας στο Κόμο της βόρειας Ιταλίας βγήκε από το σπίτι του για να πάρει λίγο καθαρό καθαρό αέρα. Το περιστατικό συνέβη στα μέσα Νοεμβρίου και οι ιταλικές αρχές τον συνέλαβαν 1 εβδομάδα μετά, αφού είχε ήδη διανύσει 280 μίλια μέχρι τη νότια ακτή της πόλης Φάνο. Toυ επέβαλαν πρόστιμο 400 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος άνδρας περπατούσε περίπου 40 μίλια τη μέρα και η αστυνομία κατάφερε να διασταυρώσει τους ισχυρισμούς του αφού επικοινώνησαν με τις αρχές του Κόμο όπου η γυναίκα του είχε ήδη δηλώσει την εξαφάνιση του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, αισθανόταν εξαντλημένος αλλά είχε δεχθεί δωρεάν φαγητό και νερό από άγνωστους στη διαδρομή. Τα ιταλικά σόσιαλ μίντια έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον άνδρα ως «σύγχρονο Forrest Gump», τον χαρακτήρα που υποδύθηκε μοναδικά ο Τομ Χανκς το 1994, έναν αγαπημένο ήρωα που κάποια στιγμή «τρελάθηκε», πήρε τους δρόμους και διέσχισε ολόκληρη την Αμερική, τρέχοντας.

«Ήθελα απεγνωσμένα να φάω κοτόπουλο»

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, εκεί όπου έχει επιβληθεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αυστηρά lockdowns στον πλανήτη, ο Noel Atkinson ένας 48χρονος υπάλληλος σε εταιρία οικοδομών, είχε λιγούρες.

Έτσι αποφάσισε να οδηγήσει 20 μίλια από το σπίτι του μέχρι ένα ινδικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης για να πάρει κοτόπουλο με curry. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόλαβε ποτέ να φάει το κοτόπουλο που τόσο λαχταρούσε αφού η αστυνομία τον εντόπισε νωρίτερα και του έβαλε πόστιμο 1.230 δολαριών.

«Απλά το ήθελα απεγνωσμένα», δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη του. «Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Αmbala, μία πόλη της βόρεις Ινδίας. Μου θυμίζει το σπίτι μου». Όπως πρόσθεσε μετά, καθημερινά οδηγεί τη διπλάσια απόσταση για να πάει στη δουλειά του στην επαρχία της Βικτόρια, οπότε θεώρησε ότι δεν ήταν πρόβλημα να πεταχτεί μέχρι το κέντρο της πόλης για να πάρει κοτόπουλο.

Βέβαια όλες οι παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι οι μοναδικές που «έσπασαν» την καραντίνα γιατί απλά δεν άντεχαν άλλο ή απλά αδιαφόρησαν τελείως για την πανδημία. Τον Μάιο ο πρίγκιπας του Βελγίου πήγε στην Ισπανία για διακοπές, αλλά αρνήθηκε να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για 14 ημέρες όπως προβλεπόταν από τον νόμο. Αντίθετα, ταξίδεψε από τη Μαδρίτη μέχρι τη Κόρδοβα για να συναντήσει την κοπέλα του με την οποία έκαναν πάρτι σε υπερπολυτελή έπαυλη με δεκάδες καλεσμένους. Λίγες μέρες μετά διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Παράλληλα celebrities όπως οι Μπέκαμς, η Ρίτα Όρα, οι Cardi B και οι αδελφές Καρντάσιαν έχουν κατηγορηθεί επειδή δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό κάτι που ανησυχεί έντονα τη διεθνή, ιατρική κοινότητα που υποστηρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο επικίνδυνοι απ' όλους γιατί θα έπρεπε να δίνουν πρώτοι το «καλό παράδειγμα».

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Με πληροφορίες από τους New York Times

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.