ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ πίεζε αφόρητα τον γιό της να "θεραπευτεί" από την ομοφυλοφυλία του. Έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία. Τελικά εκείνος τη δολοφόνησε.

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να «θεραπεύσει» την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Το 1940 η Μπάρμπαρα Ντάλι Μπέικελαντ τα είχε όλα. Ήταν παντρεμένη με τον γοητευτικό Μπρουκς Μπέικελαντ, εγγονό του χημικού Λίο Μπίκλαν, του εφευρέτη του πλαστικού. Ήταν μέλος της καλή κοινωνίας και θεωρείτο ένα από τα 10 ομορφότερα κορίτσια της Νέας Υόρκης και φιγούραρε στα καλύτερα περιοδικά μόδας της εποχής.

Ωστόσο, κάτω από τη γυαλιστερή επιφάνεια του χρήματος και της εξουσίας υπήρχαν σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας στην οικογένεια. Ο πατέρας της είχε αυτοκτονήσει το 1932, όταν εκείνη ήταν μόλις 10 ετών. Το έκανε να μοιάζει σαν ατύχημα, ώστε να μπορέσει η οικογένειά του να διεκδικήσεις την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία. Από την άλλη πλευρά η μητέρα της είχε καταρρεύσει από ψυχικά αίτια, κάποια χρόνια πριν γεννηθεί η Μπάρμπαρα και γενικά είχε ασταθή συμπεριφορά.

Ο σύζυγός της Μπρους Μπέικελαντ είχε παραδεχτεί ότι η Μπάρμπαρα ήταν πολύ όμορφη και είχε αυτοπεποίθηση, αλλά ισχυριζόταν πως τον παγίδευσε ώστε να την παντρευτεί, λέγοντάς του ότι είναι έγκυος.

Το 1946, το ζευγάρι απέκτησε πράγματι έναν γιο, τον Άντονι, "Τόνι", Μπέικελαντ. Όταν, συν τω χρόνω, το παιδί αποκάλυψε πως είναι γκέι, διαπίστωσε πως δεν υπήρχε πραγματικά χώρος στον κόσμο των γονιών του για εκείνον. Η Μπάρμπαρα ήθελε απεγνωσμένα να παντρευτεί ο γιός της και έτσι τον έστελνε αρχικά σε ιερόδουλες για να "θεραπεύσουν την ομοφυλοφιλία του γιού της".

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία
Από την ταινία Savage Grace που βασίζεται στην αληθινή ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ.

Παράλληλα, ο γάμος της Μπάρμπαρα και του Μπρουκς κλυδωνιζόταν. Ύστερα από μία εξωσυζυγική σχέση που είχε με μια συμμαθήτρια του γιου τους σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ζήτημα της σεξουαλικότητας του γιού του αποφάσισε να πάρει διαζύγιο.

Η μετακόμιση στο Λονδίνο και η κορύφωση του δράματος

Τότε, η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ αποφάσισε με τη σειρά της να εγκαταλείψει την Αμερική και να ζήσει με τον γιό της στο Λονδίνο. Τότε ήταν που άλλαξε δραματικά και η δική τους σχέση. Μια σχέση εξάρτησης, μια σχέση σύνθετη και με εξάρσεις. Δεν μπορούσε να αποδεχτεί το γεγονός και κάθε τόσο τού σύστηνε κοπέλες. Όταν οι σχέσεις αποτύγχαναν, τα έβαζε με τον εαυτό της. Η αδερφή του άντρα της τη θυμάται μάλιστα να λέει πώς "ξέρεις, θα μπορούσα να αλλάξω την ομοφυλοφυλία του αν τον είχα στο κρεβάτι".

Από την ταινία Savage Grace.

Το 1972, ο Τόνι λυγίζοντας υπό το βάρος της κατάστασης, επιτέθηκε στη μητέρα του με κουζινομάχαιρο. Εκείνη κατόρθωσε να ξεφύγει από την επίθεση και δεν έκανε βέβαια μήνυση. Εκείνος όμως άρχισε να επισκέπτεται ψυχίατρο. Ο γιατρός την ενημέρωσε πως πράγματι διέτρεχε κίνδυνο η ζωή της, ισχυρισμό που εκείνη δεν έλαβε στα σοβαρά.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου του 1972, ο Τόνι σκότωσε τη μητέρα του καρφώνοντας της ένα μαχαίρι στην καρδιά. Όταν ένας αστυνομικός έφτασε είδε τον Τόνι εντελώς αποσταστιοποιημένο απ΄ό,τι είχε συμβεί, να παραγγέλνει μάλιστα φαγητό απ’ έξω.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο για τρία σχεδόν χρόνια, από όπου πήρε εξιτήριο χάρη στην επιρροή της οικογένειάς του. Μετακόμισε λοιπόν μαζί με τη γιαγιά του, στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα επανέλαβε την ίδια πράξη: αποπειράθηκε να σκοτώσει τη γιαγιά του και προφυλακίστηκε. Την ημέρα της δίκης βρέθηκε με μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι. Είχε αυτοκτονήσει.

Η σχέση του με τη μητέρα του μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία Savage Grace.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.