Μέσα στο κλίμα φόβου και αβεβαιότητας της πανδημίας, που δεν λέει να υποχωρήσει, ξεχωρίζει μια σχεδόν απίστευτη είδηση: Ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, μια Γαλλίδα μοναχή ονόματι αδερφή Αντρέ, όχι μόνο νίκησε την COVID-19 αλλά γιόρτασε πρόσφατα και τα 117α γενέθλιά της.

Η Αντρέ, της οποίας το πραγματικό της όνομα είναι Λουσίλ Ραντόν, ήταν ασυμπτωματική αλλά βγήκε θετική στον κορονοϊό (παρόλο που δεν αποσαφηνίζεται γιατί έκανε εξαρχής το διαγνωστικό τεστ). «Δεν ήξερα ότι είχα κορονοϊό» είπε σε συνέντευξή της στο BFMTV. «Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβάμαι τον θάνατο».

«Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβάμαι τον θάνατο»

Σήμερα φιλοξενείται στο ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων Sainte Catherine Labouré, όπου έσβησε κεράκια με τη διαδικτυακή παρουσία της οικογένειάς της και του δημάρχου της πόλης, καθώς αυτή την περίοδο δεν επιτρέπονται επισκέψεις. 

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένη» σχολίασε ο διευθυντής του γηροκομείου και, για του λόγου το αληθές, το γεύμα των γενεθλίων της περιλάμβανε τις αγαπημένες της γευστικές απολαύσεις: φουά γκρα, baked Alaska (ένα επιδόρπιο δημοφιλές σε διάφορες χώρες) και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το οποίο μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο διευθυντής του ιδρύματος, πίνει σε κάθε γεύμα της. Ίσως κι αυτό να είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας της.

Η αδερφή Αντρέ, που έχει ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους και την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918, είναι μοναχή από το 1944. Πρόκειται για τον δεύτερο γηραιότερο άνθρωπο εν ζωή στον κόσμο, μετά τη Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, η οποία έχει γεννηθεί στις 2 Ιανουαρίου του 1903. 

Δείτε στο «Πάμε Δανάη» ένα ρεπορτάζ για την αδερφή Αντρέ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex
 

TAGS