Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε λίγες ώρες πριν η είδηση ότι η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο έπειτα από αδιαθεσία. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι τα πράγματα θα ήταν πιο σοβαρά από όσο αρχικά έδειχναν μιας και το ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για υποτροπίαση της ήδη υπάρχουσας νόσου και πιο συγκεκριμένα του καρκίνου του μαστού.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», έγραψε στο Facebook η κυρία Γεννηματά, προκαλώντας αναστάτωση στον πολιτικό, και όχι μόνο, χώρο της Ελλάδας.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης

Στο πλευρό της, βρίσκονται ήδη ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, στενοί φίλοι και συγγενείς. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτική ηγεσία της χώρας δίνει τις ευχές της στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για ταχεία ανάρρωση, ενώ στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου νοσηλεύεται, την επισκέφθηκε λίγη ώρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φώφη Γεννηματά έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο το 2008 όταν η μικρή της κόρη ήταν μόλις δύο ετών αλλά και για τον αγώνα της να μπορέσει να αποκτήσει παιδιά. Όπως έχει δηλώσει, προσπαθούσε 10 ολόκληρα χρόνια, και λίγο πριν ξεκινήσει διαδικασίες για υιοθεσία, κατάφερε να μείνει έγκυος με εξωσωματική. Το μεγάλο της παράπονο ήταν ότι ούτε η μητέρα της, Κάκια αλλά ούτε και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, πρόλαβαν να γνωρίσουν τα εγγόνια τους.

Της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Kεντρική φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS