ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η «ειλικρινής» κουζίνα του Πάνου Ιωαννίδη: «Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη»

Ο chef μιλάει για το νέο του εγχείρημα στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και για τις δύο Πολίτισσες γιαγιάδες του, που έδιναν ρεσιτάλ στην κουζίνα.

Η «ειλικρινής» κουζίνα του Πάνου Ιωαννίδη:  «Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη»

Αν έπρεπε να περιγράψει κανείς με μία λέξη τη μαγειρική του Πάνου Ιωαννίδη, αυτή θα ήταν η ειλικρίνεια. Παρά τις επαγγελματικές αξιώσεις σε μεγάλες κουζίνες (ανάμεσά τους και αυτή της πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα) αλλά και της φήμης που απολαμβάνει, ο chef παραμένει ένας πραγματικός μάγειρας στη ψυχή που μετουσιώνει τεχνικές και τάσεις σε νόστιμα πιάτα που ιντριγκάρουν τη μνήμη.

Στο Ovio, το νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη (Cupola), ο chef προτείνει ένα γευστικό συγκερασμό casual και fine dining κουζίνας, εστιάζοντας στη σημασία της πρώτης ύλης, ακούγοντας τις τάσεις και αντλώντας δύναμη από το παρελθόν που τον διαμόρφωσε.

-Ποιο είναι το πιάτο που σε καθόρισε;

«Το πιάτο που έχει καθορίσει τη φιλοσοφία μου σαν μάγειρας είναι ένα spaghetti με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό. Απλή, σωστά μαγειρεμένη, με υγιεινά και φρέσκα υλικά. Ήταν αυτή που δοκίμασα στο πρώτο μου ταξίδι στην Ιταλία πριν γίνω μάγειρας και με έκανε να σκεφτώ τις διαφορές που είχε από τα απλά μακαρόνια με ντομάτα της μαμάς μου ανοίγοντας για μένα "το μπαούλο με τα μυστικά" για τους μαγειρικούς μου ορίζοντες. Με ενέπνευσε να εξερευνήσω γνώση και τεχνικές που θα μπορούν να αποφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μια γνώση που μέσα από πολλές εμπειρίες και κόπο μετέφερα ως ποιότητα στα πιάτα μου. Κατ’ εμέ, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη και κατά μία έννοια ο μάγειρας οφείλει να αναδεικνύει τα υλικά του σε κάθε πιάτο. Θέλω να πρεσβεύω αυτό στην κουζίνα μου. Γεύση και τιμιότητα με ποιοτικά μεσογειακά υλικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θα μπορούσε αυτό το πιάτο λοιπόν, ιστορικά και όχι μόνο, να λείπει από το Ovio».

Η «ειλικρινής» κουζίνα του Πάνου Ιωαννίδη:  «Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη»
«Γεύση και τιμιότητα με ποιοτικά μεσογειακά υλικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Διαβάστε τη υπέροχη συνέχεια της συνέντευξης του Πάνου Ιωαννίδη στο harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.