Πριν από λίγο καιρό, σε ένα παλιό βιβλίο από τη ζωή της δεκαετίας του '60, ο φωτογράφος Pablo Iglesias Maurer βρήκε την έμπνευση, όταν το μάτι του έπεσε πάνω σε μια εικόνα καλής ζωής του τότε. Μια καρτ-ποστάλ ενός συγκροτήματος σε κάποιο θέρετρο γεμάτο από ευτυχισμένους ανθρώπους και στιλάτα χαμόγελα. Ο Pablo να αναρωτήθηκε πώς θα έμοιαζε σήμερα το μέρος αυτό άραγε και η απάντηση τον οδήγησε σε μια καταπληκτική σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο "Εγκαταλειμμένα μέρη".

Πέντε δεκαετίες μετά ο Pablo είναι, πλέον, αγκιστρωμένος στο πρότζεκτ αυτό, έχει παραγγείλει περισσότερες από 60 καρτ-ποστάλ από το eBay και περνάει τον χρόνο του ταξιδεύοντας στην Αμερική, για να συλλάβει με το φακό του την εικόνα της απόλυτης παρακμής.

Αυτά τα κάποτε όμορφα κτίρια, που τώρα στέκονται εγκαταλειμμένα, κουβαλούν -μόνο ως αχνές αναμνήσεις- την αίγλη που έζησαν κάποτε.

«Οι καρτ-ποστάλ έχουν τη δική τους ιστορία, οι χώροι δεν ήταν ποτέ τόσο ωραίοι όσο φαίνονται. Συχνά αγωνίζομαι να βγάλω τις δύο εικόνες, αλλά ο χρόνος θολώνει τη διαφορά και φέρνει την πραγματική ζωή στο επίκεντρο» λέει ο φωτογράφος. 

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:

 

TAGS