Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, διάφορες μακέτες που παρουσίαζαν το πώς θα μπορούσε να είναι η ολοκληρωμένη εικόνα της νέας, πολυπαθούς πλατείας Ομονοίας έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και οι πολίτες ανυπομονούσαν για τα αποκαλυπτήρια.

Μέχρι που μία ολόφρεσκη φωτογραφία της ολοκαίνουργιας Ομόνοιας, τραβηγμένη από ψηλά, έρχεται για να εντυπωσιάσει με την μεγάλη έκταση πρασίνου που περικλείει τη νέα πλατεία, έναν γοητευτικό βραδινό φωτισμό και ένα κρυφό συντριβάνι.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε την φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο ίνσταγκραμ γράφοντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή...»

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο σχεδιασμός παραπέμπει στην γνωστή τις περασμένες δεκαετίες (προ της κατασκευής μετρό), όταν το στρογγυλό σιντριβάνι με το γκαζόν και τους τεράστιους πίδακες νερού είχε αναδειχθεί σε εμβληματικό τοπόσημο του κέντρου.

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια. 

Επίσης στη σύγχρονη κατασκευή θα προστεθούν κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα της περιοχής, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο αλλά και σε πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS