Πριν από λίγες ημέρες ένα φρικτό περιστατικό που συνέβη στην Ινδία έκανε τον γύρο του ίντερνετ προκαλώντας σοκ στον αναγνώστη με τις απάνθρωπες, παράλογες, τρικοκοσμικές απόψεις που επικρατούν ακόμα και σήμερα στις κοινωνίες πολλών χωρών του κόσμου. Ένας άντρας στην Ινδία, πατέρας πέντε κοριτσιών, έκοψε με μαχαίρι την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να δει αν περιμένει αγόρι. Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα, που βρίσκεται στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης να νοσηλεύεται σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ είναι άγνωστο αν το βρέφος είναι ζωντανό.

Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας τα κορίτσια να θεωρούνται ανεπιθύμητα μέχρι τις μέρες μας, ωστόσο, σε ένα μικρό χωρίο στην επαρχία Ρατζαστάν, στο Πιπλάντρι, κάθε φορά που ένα κοριτσάκι έρχεται στον κόσμο είναι αληθινή γιορτή.

Οι κάτοικοι του χωριού μάχονται με τον δικό τους τρόπο ενάντια στην προκατάληψη που διαχωρίζει τα κορίτσια από τα αγόρια και επιμένουν να γιορτάζουν μεγαλειωδώς την γέννηση των κοριτσιών τους. Φυτεύοντας 111 δέντρα προς τιμήν κάθε μικρού κοριτσιού που βλέπει το φως του ήλιου στον Πιπλάντρι.

Το πρωτότυπο τελετουργικό ξεκίνησε όταν ο Shyam Sunder Paliwal έχασε την έφηβη κόρη του, την Kiran, και φύτεψε ένα δέντρο προς τιμήν της. Σήμερα, ηγείται μιας προσπάθειας σκοπός της οποίας είναι να διασφαλίσει ότι τα κορίτσια του Πιπλάντρι προστατεύονται αλλά και εκπαιδεύονται, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν ανεξάρτητες και αυτάρκεις γυναίκες.  

Τα δέντρα που φυτεύονται δεν ομορφαίνουν μόνο το χωριό αλλά αποτελούν τα σύμβολα μιας πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και πολιτικής επανάστασης που συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο. 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS