Είναι ένα extreme σπορ με το οποίο τολμούν να ασχοληθούν συνήθως άνθρωποι κάτω των τριάντα, αυτή όμως δεν είναι η περίπτωση της Ντόρις Λονγκ. Στα 85 της άρχισε να κάνει καταρρίχηση σε ουρανοξύστες, ενώ ακόμα και σήμερα, που έχει περάσει τα 100, συνεχίζει να καταπιάνεται με το αγαπημένο της άθλημα. Η Λονγκ είναι ένας από τους ανθρώπους που επιβεβαιώνουν ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο και πως, όπως λέει και το γνωστό κλισέ, σημασία δεν έχει πόσο είμαστε αλλά πόσο αισθανόμαστε.

Αυτό δείχνει και η ιστορία του Quang Tzinfu, που στα 60 χρόνια του, μετά από 40 χρόνια σκληρής εργασίας σε εργοστάσιο, είχε γίνει τόσο δύσκαμπτος που δεν μπορούσε να αγγίξει τα δάχτυλα των ποδιών του, ενώ η κακή φυσική του κατάσταση τού προκαλούσε δυσκολίες στην αναπνοή. Μια μέρα συνάντησε σε ένα πάρκο μια ομάδα ανθρώπων που γυμνάζονταν και εντυπωσιάστηκε τόσο από την ευελιξία τους, ώστε αποφάσισε να συμμετέχει κι εκείνος. Δεν σταμάτησε ποτέ να ασκείται: μέσα από τις αναπνοές, τον διαλογισμό και τις διατάσεις κατάφερε να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία κι από εκείνη που είχε στα νιάτα του και σήμερα οι ασκήσεις που κάνει είναι αξιοζήλευτες από ανθρώπους της μισής του ηλικίας.

Στην πρώτη δεκάδα των «σούπερ» γιαγιάδων και παππούδων βρίσκουμε επίσης τη Ρουθ Φλάουερς, που μεγάλωσε σε μουσικόφιλη οικογένεια και, νέα ακόμα, ασχολήθηκε με το τραγούδι. Όμως το πραγματικό της πάθος το ανακάλυψε έχοντας μπει στη λεγόμενη τρίτη ηλικία, όταν έπαιξε μουσική στο πάρτι του εγγονού της. Η ενέργεια της μουσικής την έκανε να ξανανιώσει και αποφάσισε να γίνει dj μαθητεύοντας δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Το 2009, στα 78 της, έπαιξε μουσική σε ένα πάρτι διασήμων και παρέμεινε στα ντεκς μέχρι τον θάνατό της, πέντε χρόνια αργότερα.

Δείτε τις ιστορίες δέκα ανθρώπων που αψηφούν τη βιολογική ηλικία τους.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS