«Το αγόρι που πλέκει ολόκληρο τον κόσμο». Αυτό είναι το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη Jake Henzler ο οποίος έπλεξε μία τεράστια, μάλλινη κουβέρτα εμπνευσμένη από την πολύχρωμη, φωτεινή αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Ξεκίνησε το πρότζεκτ του όσο ακόμα ζούσε στην δανέζικη πρωτεύουσα, χρησιμοποιώντας το τοπίο που μοιάζει με μωσαϊκό που περιλαμβάνει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ως έμπνευση για μία κουβέρτα που όμοια της δεν υπάρχει στον κόσμο. 

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης ουσιαστικά «αντέγραψε» στο πλεκτό του ένα κτίριο από μία διαφορετική γειτονιά της πόλης, ανάμεσα τους το  Nørrebro, το Frederiksberg, και το Østerbro. Για να μπορέσει να αποδώσει τα κτίρια πάνω στο πλεκτό ο Ηenzler απλοποίησε κάπως την αρχιτεκτονική τεχνοτροπία σε απλά και αυστηρά γεωμετρικά σχήματα, το οποία εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν την δανέζικη γοητεία. 

Όταν το κάθε κτίριο ήταν έτοιμο ο Henzler τα ένωσε σε ένα όμορφο, ενιαίο αποτέλεσμα. Τετράγωνα παράθυρα, ψηλές πόρτες και «ξύλινες» σκεπές συνθέτουν ένα πλεκτό μωσαϊκό με χρωματικές αναλλαγές που θα μπορούσε να στολίσει ιδανικά κάθε δωμάτιο του σπιτού. .

Ο Jake Henzler από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας κατάφερε να αιχμαλωτίσει ένα μοναδικό στον κόσμο αρχιτεκτονικό φαινόμενο πάνω σε μία μάλλινη κουβέρτα.

 

 

 

Το πρότζεκτ ολοκληρωμένο:

Βγαίνει και σε μαξιλάρι:

Ο καλλιτέχνης εν δράσει:

 

Με πληροφορίες από το Μy Modern Met

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS