Πολύ πριν τη Ναόμι Οσάκα και την Σιμόν Μπάιλς, οι οποίες έθεσαν την ψυχική τους υγεία σε προτεραιότητα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον αθλητισμό και τα μετάλλια, η Μπάιλς έχει ήδη ακούσει τα εξ’ αμάξης για την απόφασή της να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρξε μία άλλη αθλήτρια, πιο συγκεκριμένα γυμνάστρια, η οποία αποφάσισε ότι ο πρωταθλητισμός… δεν έχει και τόση πλάκα.

Η Κέιτλον Οχάσι, είναι αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει ποτέ η χώρα. Η ενασχόλησή της με τη γυμναστική ξεκίνησε σε ηλικία 3 ετών, αλλά παρά τις προβλέψεις για τεράστια καριέρα και φυσικά πολλά ολυμπιακά μετάλλια, εκείνη σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτού του είδους η ζωή δεν είναι κάτι που τη γεμίζει.

Η ενασχόλησή της με τη γυμναστική ξεκίνησε σε ηλικία 3 ετών, αλλά παρά τις προβλέψεις για τεράστια καριέρα και φυσικά πολλά ολυμπιακά μετάλλια, εκείνη σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτού του είδους η ζωή δεν είναι κάτι που τη γεμίζει.

Το 2013 κερδίζει την πρώτη θέση στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας την μετέπειτα χρυσή ολυμπιονίκη Σιμόν Μπάιλς, με την οποία παραμένουν φίλες. Έχει επίσης συμμετάσχει άλλες 4 φορές ως μέλος της Εθνικής Ομάδας γυμναστικής Παίδων. Το μέλλον της ανήκε, ωστόσο εκείνη επέλεξε να αποσυρθεί για να καταφέρει να τα βρει με τον εαυτό της. Η καταπίεση εξαιτίας του βάρους της ήταν καθημερινή, με τις απαγορεύσεις και τις λιπομετρήσεις να της είναι κάτι παραπάνω από δυσβάσταχτες. Η Οχάσι αποφάσισε ότι δεν είναι γεννημένη για κάτι τέτοιο, και παρά την αγάπη της για γυμναστική, αποφάσισε να αποσυρθεί. Παρόλα αυτά, λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψε με τους δικούς της όρους στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα, εκεί που πραγματικά χαιρόταν τον αθλητισμό, το σώμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Μάλιστα το 2019 στις ασκήσεις εδάφους κατάφερε να σκοράρει το απόλυτο δεκάρι, γεγονός που έλαβε ιδιαίτερη έκταση στα social media.

Μάλιστα το 2019 στις ασκήσεις εδάφους κατάφερε να σκοράρει το απόλυτο δεκάρι, γεγονός που έλαβε ιδιαίτερη έκταση στα social media.

Σήμερα, η γεννημένη το 1997 Οχάσι, ζει μία κανονική ζωή, σπουδάζει ενώ συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Έχει μιλήσει ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας, body shaming – πάσχει από ψωρίαση και στο παρελθόν ντρεπόταν να δείχνει το σώμα της – οι εταιρείες την λατρεύουν ενώ οι ανάμεσα στους θαυμαστές της είναι μερικοί από τους πιο διάσημους και ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, όπως η Κάμαλα Χάρις.

Kεντρική φωτογραφία: @katelyn_ohashi

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS