«Αν χρειάζεστε ένα, παρακαλώ πάρτε ένα. Αν θέλετε να βοηθήσετε παρακαλώ κρεμάστε ένα». Αυτό γράφει το συγκινητικό σημείωμα που έχει κολληθεί σε μία γέφυρα στο κέντρο του Δουβλίνα σε μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να βοηθήσει εκατοντάδες άστεγους ανθρώπους που αυτή την εποχή υποφέρουν από το κρύο.

Μία αυθόρμητη κίνηση των πολιτών καλεί τον κόσμο να κρεμάσει στην γέφυρα μπουφάν, παλτό και άλλα χειμερινά είδη που δεν χρειάζεται πια προκειμένου να τα βρει κάποιος που τα έχει αληθινά ανάγκη. 

Παλτό στη γέφυρα Ηa'penny του Δουβλίνου.

Όλα ξεκίνησαν από τη σελίδα του Facebook Warm for Winter που στοχεύει στο να  βοηθήσει τους άστεγους κατά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες. Σκοπός είναι να κρεμιούνται ρούχα σε κατάλληλα μέρη γύρω από τις πόλεις και τις πόλεις της Ιρλανδίας, σε μέρη όπου γνωρίζουν ότι περνούν άνθρωποι που τα χρειάζονται. Η κίνηση ξεκίνησε την ίδια ημέρα που εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη κρίση των αστέγων. Εκτιμάται πως στο Δουβλίνο υπάρχουν περίπου 4,300 άστεγοι ενήλικες και 221 οικογένειες χωρίς σπίτι.

Μία αυθόρμητη κίνηση των πολιτών καλεί τον κόσμο να κρεμάσει στην γέφυρα μπουφάν, παλτό και άλλα χειμερινά είδη που δεν χρειάζεται πια.

Μακροπρόθεσμος στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να επηρεάσει θετικά τους κατοίκους κι άλλων πόλεων του πλανήτη ώστε να ξεκινήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες βοηθώντας τους άστεγους να ζεσταθούν κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

«Αν χρειάζεστε ένα, παρακαλώ πάρτε ένα. Αν θέλετε να βοηθήσετε παρακαλώ κρεμάστε ένα»

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

TAGS