Tα πανιά θα μπορούσαν να είναι η προέκταση του εαυτού της. Το σκηνικό, ο χώρος που ξεκουράζεται το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι. Η Κατερίνα Σολδάτου νιώθει τόσο άνετα όταν χορεύει στον αέρα, που αισθάνεσαι ότι είναι στο φυσικό της περιβάλλον.

Οι κινήσεις της δυναμικές, ωστόσο αρμονικές και ισορροπημένες, στροβιλίζουν το σώμα της πάνω από τη θάλασσα της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα και μόνη μουσική την πρωινή αύρα. Το εντυπωσιακό βίντεο της εκπαιδεύτριαςχορογράφου και performer εναέριου χορού Κατερίνας Σολδάτου, ονομάζεται Η Ελλάδα έχει ψυχή.

Με εκπληκτικά πρότζεκτ που κόβουν την ανάσα στο ΟΑΚΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο The Mall, και σε άλλα σημεία η εκπαιδεύτρια μάς επανασυστήνει έναν εντυπωσιακό τρόπο εκγύμνασης.

Μιλήσαμε με την Κατερίνα για το πρότζεκτ Greece has soul στη Σαντορίνη

Στο πρότζεκτ σου Η Ελλάδα Έχει Ψυχή, μας έκοψες κυριολεκτικά την ανάσα, τόσο με τον εντυπωσιακό χορό όσο και με την εκπληκτική θέα της Σαντορίνης. Ποιο είναι το statement του πρότζεκτ;

Στόχος του project είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας και ιστορικών της τοπίων μέσα απο τον εναέριο χορό. Δηλαδή το πάντρεμα της ιστορικότητας και του Ελληνικού τοπίου με τη μουσική, την εικόνα, και τον εναέριο χορό.

Ο εναέριος χορός είναι η ανεμπόδιστη διαδρομή στη φύση, σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που φαίνεται να νικάει τους νόμους της βαρύτητας.

Παρακολουθώντας το βίντεο με τις εντυπωσιακές εναέριες λήψεις και το εξαιρετικό μοντάζ, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κοστοβόρο πρότζεκτ. Πώς καταφέρνεις να ανταπεξέρχεσαι οικονομικά;

Με τη βοήθεια χορηγών που υποστηρίζουν το εγχειρήμα και όλη την καλλιτεχνική ομάδα πίσω απο το consept "Greece has Soul". Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτησή καινούργιων συνεργατών - χορηγών για το επόμενο βήμα.

 

Πώς σου φαίνεται ο κόσμος όταν χορεύεις στον αέρα σε ιλιγγιώδη ύψη;

Ο κόσμος είναι πάντα ο ίδιος, άσχετα από πού τον παρατηρείς. Είναι όμως φυσικό για κάποιον που απογειώνεται να νιώθει πιο ευτυχισμένος που μπορεί και βλέπει μακρύτερα και να αισθάνεται λίγο πιο απελευθερωμένος. Όταν χορεύω στον αέρα ξεχνάω τα καθημερινά και επίγεια και απολαμβάνω την ομορφιά της ελευθερίας που μου προσφέρει ο εναέριος χορός.

Τι σου δίνει ο εναέριος χορός που δε μπορεί να σου δώσει για παράδειγμα ένα αργεντίνικο τάνγκο;

Το τάνγκο είναι κάτι περισσότερο από χορός. Είναι θρησκεία. Στην Αργεντινή, οι παλαιότεροι μοιάζουν με αρχιερείς του τάνγκο. Σε αντίθεση, οι νεότεροι πολύ λιγότερο τιθασεύουν την ενεργητικότητά τους στην αυστηρότητα του τάνγκο. Ο εναέριος χορός βρίσκεται μάλλον στον αντίποδα του τάνγκο. Παρά το ό,τι στην αρχή απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία, γρήγορα απελευθερώνει τη φαντασία και δημιουργικότητα του ανθρώπου. Μετά από την απόκτηση των βασικών αντανακλαστικών ισορροπίας στο πανί, η αναπόσπαστη αρμονία της κίνησης στον αέρα μπορεί ίσως και να υπερβαίνει την αυστηρή τελειότητα του τάνγκο.

 

Ποια είναι η σχέση του εναέριου χορού με την μοναχικότητα;

Ο εναέριος χορός είναι η ανεμπόδιστη διαδρομή στη φύση, σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που φαίνεται να νικάει τους νόμους της βαρύτητας. Καθένας μπορεί να χαράξει την πορεία του όπως αισθάνεται, ξεφεύοντας για λίγο από τις δεσμεύσεις των κανόνων της αναπόφευκτης κοινωνικότητας και ομαδικότητας που μας υποτάσσει. Η μοναχικότητα όμως της εναέριας αυτής περιπέτειας δεν τραυματίζει, αφού ο εναέριος χορός δίνει απλώς τη δυνατότητα μιας μικρής μόνο απόδρασης από την καθημερινότητα, ενός διαλείμματος που μας επιτρέπει αναπόσπαστοι για λίγο να ονειρευόμαστε. Αν κάποιος επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Aerial Ever After, θα αντιληφθεί αμέσως τον υψηλό βαθμό ομαδικότητας και συνεργατικότητας όλων των αθλούμενων στον εναέριο χορό, μια ομαδικότητα που δεν διαφέρει από καμιά άλλη αθλητική εκδήλωση.

Πού θα έρθουμε για να δοκιμάσουμε εναέριο χορό;

Είστε ευπρόσδεκτοι καθημερινά στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας στο Μαρούσι, όπου είναι οι εγκαταστάσεις του Aerial Ever After, του πρώτου Εκπαιδευτικού Κέντρου Εναέριου Χορού στην Ελλάδα. Η προσωπική δοκιμή θα σας πείσει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το δοκιμάσουμε.

 

Aerial Ever After

Κλειστό Κολυμβητήριο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ)

Μαρούσι 15123 Τηλ. +30 6983474450

TAGS