ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί η διαδικτυακή προσωπική γυμναστική στο σπίτι ήταν για μένα η καλύτερη στιγμή του lockdown

Γιατί η διαδικτυακή προσωπική γυμναστική στο σπίτι ήταν για μένα η καλύτερη στιγμή του lockdown

Ενώ φορούσα την «καλή» μου φόρμα και προσπαθούσα να πιάσω τα μαλλιά μου σε μια όσο το δυνατόν πιο περιποιημένη αλογοουρά, ένιωσα να επιδεινώνονται οι διάσπαρτες σωματικές ενοχλήσεις που μου είχαν αφήσει οι ήδη αμέτρητες μέρες τηλεεργασίας πάνω σε μια άβολη καρέκλα τραπεζαρίας και πολλές νύχτες γεμάτες ανήσυχες σκέψεις. Τότε, αναρωτήθηκα: Θα καταφέρω να εκτελέσω ακόμα και την πιο απλή άσκηση ή, απλά, θα καταρρεύσω;

Γιατί η διαδικτυακή προσωπική γυμναστική στο σπίτι ήταν για μένα η καλύτερη στιγμή του lockdown
«Αυτή τη στιγμή λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για την προσωπική μας ευχαρίστηση. Ένα από αυτά είναι και η γυμναστική. Γιατί να μην την κάνουμε καλά;» πιστεύει η personal trainer Ιωάννα Λαουμτζή. Και ποιος θα διαφωνούσε;

Όμως όσο κουρασμένος και όσο αβέβαιος για τις δυνάμεις σου και αν νιώθεις, η γυμναστική πάντα κάνει το θαύμα της. Ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στο γυμναστήριο, με τον γυμναστή, τα όργανα γυμναστικής και τη μουσική να σε κινητοποιούν, αλλά στην κουζίνα του σπιτιού σου, ανάμεσα στον υπολογιστή και την καρέκλα της τηλεεργασίας από τη μία, τις συσκευές και τα εργαλεία μαγειρικής από την άλλη. Ακόμα και αν ο γυμναστής σου δεν είναι δίπλα σου, αλλά σε καθοδηγεί και σε διορθώνει λεκτικά, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από την πλατφόρμα του Zoom και μια οθόνη. Αρκεί να είναι καλός επαγγελματίας και συγκεντρωμένος σε εσένα.

Αυτή είναι η περίπτωση της Ιωάννας Λαουμτζή, η οποία μού έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω τη νέα υπηρεσία της, Virtual Personal Training by Ioanna Laoumtzi, που είναι ακριβώς όπως το personal training σε γυμναστήριο, αλλά από το σπίτι. Και η Ιωάννα το έκανε το θαύμα της. Μετά το τέλος της άσκησης είχαν απελευθερωθεί τόσες ενδορφίνες, ώστε αισθάνθηκα σαν να είχα μόλις επιστρέψει στο σπίτι από μια βόλτα με καλές φίλες. Όλες οι σωματικές ενοχλήσεις είχαν εξανεμιστεί, ένιωθα ξανά ενεργοποιημένη, δυνατή και κυρίως αληθινά χαρούμενη.

Μετά το τέλος της άσκησης είχαν απελευθερωθεί τόσες ενδορφίνες, ώστε αισθάνθηκα σαν να είχα μόλις επιστρέψει στο σπίτι από μια βόλτα με καλές φίλες.

Η διαδικτυακή υπηρεσία δεν δημιουργήθηκε σαν προσωρινή λύση μέχρι να βγούμε από την πανδημία, αλλά ήρθε για να μείνει, σχεδιάστηκε ως ένα προϊόν εφάμιλλο της ατομικής προπόνησης με φυσική παρουσία, και μάλιστα με κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα: Προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα personal training υψηλής ποιότητας ακόμα και όσοι π.χ. ζουν μακριά ή δυσκολεύονται να διανύσουν ακόμα και κοντινές αποστάσεις για προσωπικούς λόγους – επειδή, ας πούμε, έχουν μικρά παιδιά.

«Και τι γίνεται αν γυμνάζομαι στο σπίτι και ξαφνικά μπει ο γιος μου στο δωμάτιο;» ρώτησα την Ιωάννα προτού ξεκινήσουμε το virtual personal training. Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να συμμετάσχει και ένα παιδί μαζί με τη μαμά του, μου εξήγησε. Είτε γιατί στη διάρκεια ενός προγράμματος δεν υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης για μια μαμά είτε επειδή αναζητάμε ευκαιρίες εκτόνωσης για τα μικρά μας θηριάκια. Για του λόγου το αληθές, έφερα για λίγο τον 5χρονο Φίλιππο στην κουζίνα-pop up γυμναστήριο και ξεκινήσαμε με την Ιωάννα κάνοντας ένα ζέσταμα μαμάς-παιδιού, με αλματάκια και επιτόπιο τρέξιμο. Ο γιος μου το καταδιασκέδασε και αμέσως μετά επέστρεψε, ικανοποιημένος και χωρίς διαμαρτυρίες, στον μπαμπά του στο άλλο δωμάτιο, σαν να είχαμε παίξει παρέα για ώρες.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα άσκησης μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να συμμετάσχει και ένα παιδί μαζί με τη μαμά του

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις δυο μας, γυμνάστρια και ασκούμενη, με ασκήσεις δυναμικές για όλο το σώμα και ταυτόχρονα αρκετά ήπιες για μια γυναίκα που έχει περάσει τις τελευταίες εβδομάδες πρακτικά καθηλωμένη μπροστά σε έναν υπολογιστή: όπως σανίδα, πούσαπς, κοιλιακούς. Η Ιωάννα ήταν διαρκώς εδώ, αν όχι φυσικά σίγουρα ουσιαστικά, να διορθώνει το παραμικρό λάθος στις κινήσεις μου. Την επόμενη μέρα ξύπνησα με ένα μικρό πιάσιμο στους μυς αλλά χωρίς τραυματισμούς – μια επιβεβαίωση ότι είχε γίνει δουλειά.

Για ακόμα μία φορά συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η ατομική προπόνηση και αν κάποιοι εξακολουθούν να τη θεωρούν πολυτέλεια, πρόκειται για μεγάλη παρανόηση. Κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικούς στόχους, όρια, πρόγραμμα. Όπως λοιπόν θέλουμε από τον γιατρό μας την αμέριστη προσοχή του, το ίδιο χρειαζόμαστε και από τον γυμναστή μας για να δούμε αποτέλεσμα, να εξελιχθούμε και, κάποιες φορές, να ξαφνιάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό με το τι μπορούμε να πετύχουμε. Άλλωστε, όπως επισήμανε και η Ιωάννα: «Αυτή τη στιγμή λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για την προσωπική μας ευχαρίστηση. Ένα από αυτά είναι και η γυμναστική. Γιατί να μην την κάνουμε καλά;».

Όπως θέλουμε από τον γιατρό μας την αμέριστη προσοχή του, το ίδιο χρειαζόμαστε και από τον γυμναστή μας για να δούμε αποτέλεσμα, να εξελιχθούμε και, κάποιες φορές, να ξαφνιάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό

Αν κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την ατομική προπόνηση πολυτέλεια, πρόκειται για μεγάλη παρανόηση.

Η εμπειρία και η εξειδίκευση της Ιωάννας στο personal training ήταν αυτή που με οδήγησε εξαρχής στο γυμναστήριό της, Ioanna Laoumtzi Exclusive Fitness, στα νότια προάστια, λίγο καιρό πριν, όταν ακόμα δεν είχαμε επιστρέψει σε συνθήκες εγκλεισμού. Έναν φωτεινό χώρο με ρετρό διακοσμητικές πινελιές, που με τη ζεστασιά του θυμίζει περισσότερο καφέ.

«Εδώ και 14 χρόνια ασχολούμαι μόνο με την προσωπική γυμναστική - τα τελευταία τρία, μέσα από αυτόν το χώρο που έχω δημιουργήσει» μου είπε η Ιωάννα, προσθέτοντας: «Το γυμναστήριό μας προσφέρει αποκλειστικά ατομική προπόνηση. Με κάθε ασκούμενο δουλεύουμε εξατομικευμένα: κάνουμε μια πρώτη δοκιμαστική προπόνηση και σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες, το στόχο του φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να μην περιλαμβάνει μόνο γυμναστική αλλά να είναι πιο συνολικό, συνδυάζοντάς τη με τη διατροφή και την αποθεραπεία (χαλαρωτικές θεραπείες όπως μασάζ)».

«Με κάθε ασκούμενο δουλεύουμε εξατομικευμένα: κάνουμε μια πρώτη δοκιμαστική προπόνηση και σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες, τις δυνατότητες, το στόχο του φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα»

Οι φυσικές προπονήσεις διαρκούν είτε μισή είτε μία ώρα. «Προσφέρουμε και μια νέα υπηρεσία όπου η μητέρα μπορεί να έρχεται με το παιδί της και να γυμνάζονται παρέα, με ειδικό γυμναστή για παιδιά. Έχει πάει πολύ καλά. Απευθύνεται σε παιδιά 5-15 ετών» πρόσθεσε.

Το γυμναστήριο της Ιωάννας Λαουμτζή, Ioanna Laoumtzi Exclusive Fitness, στα νότια προάστια, είναι ένας φωτεινός χώρος με ρετρό διακοσμητικές πινελιές, που με τη ζεστασιά του θυμίζει περισσότερο καφέ.

Οι συνθήκες στο γυμναστήριο είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς για τα δεδομένα της πανδημίας, καθώς εκτός του ότι τηρούνται σχολαστικά όλα τα απαραίτητα μέτρα (μάσκες για τους προπονητές, αντισηπτικά, τήρηση αποστάσεων, καλός αερισμός κ.λπ.) ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συνυπάρχουν στον χώρο είναι τρεις ασκούμενοι και δύο προπονητές. Μετά από κάθε πρόγραμμα, ακολουθεί απολύμανση. Το περιβάλλον σε εμπνέει να αδειάσεις για λίγο το μυαλό σου από όλες τις ανησυχίες – και για την COVID-19. Σε απαλλάσσει επίσης από το φόβο του τραυματισμού, καθώς είσαι υπό τη διαρκή επιτήρηση του personal trainer.

Στο τέλος της πρώτης προπόνησης που είχαμε κάνει με την Ιωάννα, με φυσική παρουσία στο γυμναστήριό της, απολαύσαμε μια συζήτηση με πρακτικές συμβουλές γυμναστικής και διατροφής, μαζί με τη διατροφολόγο Φρίντα Παναγιωτίδου, με τη συνοδεία υγιεινών και ολόφρεσκων σνακ. Η ενέργεια και η ευεξία από την άσκηση, το άπλετο φως και η θέα στο βουνό του Υμηττού από τις μεγάλες τζαμαρίες και κυρίως η ατμόσφαιρα παρέας συνέθεσαν μια ανάμνηση που ανυπομονώ να ξαναζήσω όταν ξαναέρθουν οι καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες. Τελικά, τουλάχιστον για μένα, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εμπειρία. Μέχρι όμως να επιστρέψω σε αυτήν, η διαδικτυακή προπόνηση θα μου δίνει αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσω.

Info
IL Ioanna Laoumtzi Exclusive Fitness, Λεωφ. Βουλιαγμένης 350, 173 43 Μετρό Ηλιούπολης, τηλ. 210 9918 938, www.ioannalaoumtzi.gr

Στο τέλος της πρώτης προπόνησης που είχαμε κάνει με την Ιωάννα, με φυσική παρουσία στο γυμναστήριό της, απολαύσαμε υγιεινά και ολόφρεσκα σνακ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.

23 Μαϊ 2022

Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς αντιδρούμε εμείς σε όσα μας συμβαίνουν;

Το νέο βιβλίο της Mel Robbins μάς αφηγείται την ιστορία της και το πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια τής άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Περισσότερα από

Life

23 Μαϊ 2022

Το πιο κομψό smartwatch ήρθε στην Ελλάδα

Διαθέσιμο σε 46mm και 42mm και δώρο Free Buds Lipstick και FreeBuds 4

22 Μαϊ 2022

Το Πεδίον του Άρεως υποδέχεται τα..."Plásmata" της Στέγης

Για δεύτερη χρονιά το Πεδίο του Άρεως μεταμορφώνεται σε χώρο... Τέχνης. Από τις 23 Μαϊου αρχίζει η νέα έκθεση "Plásmata" του Ιδρύματος Ωνάση.

21 Μαϊ 2022

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Κι όμως η Φάρα Φόσετ έπαιξε μόνο μία χρονιά στη σειρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Φάρα Φόσετ ήταν μόνο στην πρώτη σεζόν και ας την έχουμε ταυτίσει όλοι με τον ρόλο. Γιατί;

21 Μαϊ 2022

Από το "μια κοπέλα να μας κρατάει τα παιδιά" στο "νταντά-επάγγελμα καριέρας"

"Ψάχνω babysitter για τα παιδιά". Αυτή είναι η πιο συχνή αγωνία των γονιών, αφού το επάγγελμα της νταντάς έχει την υψηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

20 Μαϊ 2022

Πώς θα αναβαθμίσεις τον ήχο σου με τη νέα all-in-one soundbar Sonos Ray

Η Sonos επεκτείνει την κορυφαία της σειρά οικιακού κινηματογράφου με την πιο compact soundbar.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.