Η ζωή της Inge Ginsberg μοιάζει τόσο απίστευτη, που θα μπορούσε άνετα να είναι σενάριο ταινίας. Και συνεχίζει να της φέρνει εκπλήξεις μέχρι σήμερα, στα 96 χρόνια της, που γράφει και ερμηνεύει τραγούδια για μια death metal μπάντα, με την οποία έχει συμμετάσχει ακόμα και στη Eurovision.

Πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Inge ήταν μια νεαρή Εβραία που ζούσε στην Αυστρία, λάτρευε τη μουσική και έπαιζε πιάνο. Την περίοδο των διωγμών από τον Χίτλερ δραπέτευσε στην Ελβετία μέσα από τα βουνά, όπου παραλίγο να πεθάνει από το κρύο, και για μια περίοδο έγινε κατάσκοπος των Αμερικανών στον αγώνα ενάντια στους Ναζί. Μετά τον πόλεμο μετακόμισε με τον πρώτο της σύζυγο, Otto, στην Αμερική. Εκεί άρχισαν να γράφουν τραγούδια «γιατί δεν είχαμε τίποτα άλλο στα χέρια μας πέρα από τα ταλέντα μας». Κάποια από αυτά ερμηνεύτηκαν από τους Dean Martin, Nat King Cole, Doris Day.

Σύντομα ωστόσο η Inge κουράστηκε από τη ζωή στο Χόλιγουντ και γύρισε στην Ελβετία. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής και γράφει ποίηση, τη μεγάλη διαχρονική αγάπη της, ένα από τα πράγματα που την κάνουν ευτυχισμένη.

Με τον Pedro da Silva, κιθαρίστα και μέλος του συγκροτήματος όπου τραγουδάει, γνωρίστηκε όταν ο τελευταίος ανακάλυψε πως η Inge, ήδη 93 ετών τότε, έγραφε στιχάκια με αίμα και θάνατο. «Αυτά ακούγονται σαν στίχοι death metal τραγουδιού» της είπε. Η Inge του απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Death metal; Τι είναι αυτό;».

«Δεν μπορείς να αποφύγεις τον θάνατο, γι' αυτό γέλα μαζί του» προτρέπει σήμερα η Inge σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή της με τίτλο «Η γιαγιά της death metal». Πράγματι, μέσα από ένα τραγούδι της μάς παρακινεί να «ξεχάσουμε τον τάφο, να γελάμε και να πίνουμε και να τρώμε και να τραγουδάμε». «Ο παράδεισος είναι μια γεμάτη και καλή ζωή» πιστεύει η ίδια και όπως φαίνεται έχει εξασφαλίσει μία θέση σε αυτόν.

«Το όνομά μου είναι Inge και το μεγαλύτερό μου ταλέντο δεν είναι το τραγούδι αλλά η επιβίωση». Έτσι μας συστήνεται στην αρχή του βιογραφικού ντοκιμαντέρ. Τουλάχιστον στην τέχνη της επιβίωσης, σίγουρα θα της άξιζαν πολλά Γκράμι.

Δείτε την να τραγουδάει death metal.

Δείτε το συγκλονιστικό μίνι ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.


 

TAGS