Πριν από περίπου 3 χρόνια ένα παλιό κουτί με σπίρτα πάνω στο γραφείο του φωτογράφου Pablo Iglesias Maurer τράβηξε την προσοχή του. 

Αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον του ήταν η εικόνα πάνω στο κουτί, μία ειδυλλιακή, vintage εικόνα από ένα όμορφο, καλοκαιρινό θέρετρο της δεκαετίας του 1960. Τότε ο Maurer άρχισε αμέσως να αναρωτιέται πώς να μοιάζει άραγε το συγκεκριμένο μέρος σήμερα - 6 δεκαετίες μετά. Αυτή η απορία ήταν αρχή μίας μοναδικής αναζήτησης που τον οδήγησε στο να τραβήξει μία σειρά από καθηλωτικές φωτογραφίες, την οποία ονόμασε Abandoned States (Eγκαταλελειμμένα Μέρη). 

Ο Maurer ξεκίνησε την «περιπέτεια» του από το μέρος που πρωτοείδε πάνω σε εκείνο παλιό κουτί από σπίρτα, αλλά όταν έφτασε στο Penn Hills Resort η εικόνα που αντίκρυσε ήταν αληθινά αποκαρδιωτική. Κάτι περισσότερο από 5 δεκαετίες μετά το κτίριο έμοιαζε υπό κατάρρευση, παρατημένο στην τύχη του και τίποτα δεν θύμιζε πια την παλιά του αίγλη και ομορφιά. 

Όσο στενάχωρο κι αν ήταν αυτό που ανακάλυψε ο φωτογράφος θεώρησε πως αυτό το πρότζεκτ ήταν κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον. Έτσι, αγόρασε από το eBay 60 συλονικά ρετρό καρτ ποστάλ της δεκαετίας του '60, γεμάτες από όμορφα κτίρια, λαμπερά ξενοδοχείο και ελκυστικά εστιατόρια, και άρχισε να τα επισκέπτεται ένα- ένα με τη σειρά.

Ένα δείγμα από το αποτέλεσμα του έργου του μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: YouTube