Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία ξεκίνησε μια νέα, γιγαντιαία αποστολή στις πυρόπληκτες περιοχές στην προσπάθεια να διασώσει από τη λιμοκτονία όσα ζώα επέζησαν από τις φλόγες. Την τελευταία εβδομάδα έχουν διασκορπίσει με αεροπλάνα στους κατεστραμμένους βιότοπους πάνω από 2.200 φρέσκα λαχανικά - καρότα και γλυκοπατάτες.

Όπως σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας Matt Kean: «Τα γουαλάμπι καγκουρό που επιβίωσαν από τη φωτιά έμειναν με περιορισμένους φυσικούς πόρους καθώς η φωτιά κατέστρεψε όλη τη βλάστηση στο περιβάλλον τους. Ήδη κάτω από έντονο στρες από την εκτεταμένη ανομβρία, η επιβίωσή τους θα ήταν επισφαλής χωρίς βοήθεια».

Παράλληλα με τη ρίψη τροφής, η τοπική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εγκαθιστά κάμερες στην περιοχή για να παρακολουθεί πώς ανταποκρίνεται σε αυτή την αποστολή η άγρια ζωή, καθώς και τον αριθμό και την ποικιλία των ζώων στην περιοχή. Η πρωτοβουλία ήρθε μετά τη σπαρακτική εκτίμηση της WWF ότι περίπου 1,25 δισεκατομμύριο ζώα πέθαναν, είτε από τις άμεσες είτε από τις έμμεσες συνέπειες της φωτιάς. «Η θλιβερή απώλεια περιλαμβάνει χιλιάδες πολύτιμα κοάλα, καθώς και άλλα εμβληματικά είδη όπως καγκουρό, γουαλάμπι, ιπτάμενα μαρσιποφόρα και κακατούα» είπε ο CEO της WWF Australia Dermot O’Gorman.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Φωτό: YouTube.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS