Ήχοι από κεραυνούς θα ηχούν στο βάθος του ορίζοντα και τροπικά πουλιά θα πετούν στον σκοτεινό ουρανό. Ο θόρυβος από μικρά κουνούπια που θα περνούν ξυστά από δίπλα σου και το θέαμα των πάγων που λιώνουν μπροστά στα μάτια σου. Κάπως έτσι θα είναι η εικόνα του κόσμου μας την ημέρα της Αποκάλυψης, όταν, σύμφωνα πάντα με τις Γραφές, η δευτέρα παρουσία θα έχει συντελεστεί, και η ζωή θα έχει μετατραπεί σε κάτι αιώνιο και άφθαρτο. 

Μία γεύση από το παραπάνω ενδεχόμενο δίνει φέτος τις γιορτές η εμβληματική γκαλερί του Λονδίνου Tate Britain με τον καθηλωτικό χριστουγεννιάτικο στολισμό της, ο οποίος, εμπνευσμένος από την ιδέα της Αποκάλυψης, φέρνει στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας εικόνες από τη «ζωή μετά».

Το επιβλητικό κτίριο με θέα στον ποταμό Τάμεση μεταμορφώνεται κάθε βράδυ και ανάβει τα γοητευτικά μοβ φώτα του, προσκαλώντας τον θεατή σε έναν τρομακτικό και συνάμα γοητευτικό, σχεδόν κινηματογραφικό, κόσμο.

Η φετινή διακόσμηση αποτελεί μία αληθινή μεταστροφή στην προσέγγιση του μουσείου όσο αναφορά στα Χριστούγεννα, αφού επί δύο χρονιές η διεύθυνση του μουσείου είχε δεχθεί αυστηρές κριτικές για την επιλογή της να στολίσει την πρόσοψη της Tate Modern με φωτεινά έλατα,  αστεράκια, χιονάνθρωπους και cheesy Άγιους Βασίληδες να κατεβαίνουν από τη στέγη με λαμπερές σκαλίτσες.

Ο περσινός στολισμός της Tate Britain δέχθηκε σκληρές και αυστηρές κριτικές.

Η γυναίκα πίσω από τον φετινό διάκοσμο είναι η εικαστικός Anne Hardy, η οποία δήλωσε ότι ο σκοπός πίσω από την προσωπική της, γιορτινή προσέγγιση είναι να ανοίξει μία πιθανή πόρτα προς νέα σύμπαντα και διαφορετικές διαστάσεις που θα μπορούσαν να συμβαίνουν παράλληλα με τη δική μας. Διαστάσεις που δίνουν μία οπτική του πώς ήταν η ζωή στο παρελθόν και πώς θα μπορούσε δυνητικά να είναι στο μέλλον. 

Δείτε στο βίντεο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Tate Britain.

 

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS