Στο Λονδίνο υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα: Το Word On The Water (www.wordonthewater.co.uk) πωλεί ό,τι καλό και ενημερωμένο βιβλιοπωλείο – κλασικά, ποιοτικά σύγχρονα αλλά και cult μυθιστορήματα, έργα μη μυθοπλασίας και επιλεγμένα παιδικά βιβλία – με τη διαφορά ότι δεν στεγάζεται σε τέσσερις τοίχους αλλά σε μια μαούνα του 1920.

Δημιουργήθηκε από τρεις Λονδρέζους, που θεωρούν τα κανάλια του Τάμεση «πολύ ενδιαφέροντα, πολύ ζωντανά» και οι οποίοι αποφάσισαν έτσι να περιπλανιούνται στο δίκτυό τους φορτωμένοι με ιστορίες και γνώσεις. Σε κάποια φάση τέθηκε ζήτημα βιωσιμότητας: τα κέρδη ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα, καθώς το Word On The Water μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου το ένα δέκατο της πραμάτειας ενός συμβατικού βιβλιοπωλείου. Με την υποστήριξη του κόσμου όμως κατάφερε να συνεχίσει ανεμπόδιστο το ταξίδι του.

Μάλιστα όπως κάθε βιβλιοπωλείο που επιδιώκει να ενταχθεί στην καθημερινότητα της πόλης, φιλοξενεί και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες εν πλω, συγκεντρώνοντας κόσμο στις όχθες του Τάμεση – και, ενδεχομένως, προσηλυτίζοντας νέους αναγνώστες.

Δείτε ένα σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS