Έξι παιδικοί γάμοι που πραγματοποιήθηκαν στην Ινδία μέσα σε δύο μέρες απαθανατίστηκαν με βιντεοκάμερα, δείχνοντας τις ανήλικες νύφες να κλαίνε γοερά κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το σπαρακτικό βίντεο λήφθηκε σε πόλη της βόρειας Ινδίας, όπου οι παιδικοί γάμοι είναι πολύ διαδεδομένοι.

Σε ένα πλάνο, ένα κορίτσι περίπου 10 ετών ξεσπά σε κλάματα και εκπλιπαρεί για βοήθεια, καθώς ο πατέρας της την αναγκάζει να ακολουθήσει το έθιμο.

Σε άλλο βίντεο, ο παπάς που πραγματοποιεί τη γαμήλια τελετή μαλώνει τα παιδιά που αντιδρούν.

Μία από τις ανήλικες νύφες, ηλικίας μόλις... 5 ετών, φορά ένα παραδοσιακό νυφικό και αναγκάζεται να βαδίσει γύρω από τη φωτιά μαζί με τον 11χρονο γαμπρό.

Κλαίει γοερά, αλλά ένας άνδρας την πιέζει να συνεχίσει, ώσπου να κάνει το γύρο της φωτιάς πέντε φορές και το έθιμο να ολοκληρωθεί.

Η ταυτότητα των άλλων προσώπων που φαίνονται στο βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι γονείς που αναγκάζουν τα παιδιά τους να παντρευτούν, καθώς και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στους παιδικούς γάμους, αναζητούνται, αλλά εκείνοι κρύβονται.

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν η αστυνομία εντοπίζει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι γάμοι ανηλίκων ακυρώνονται και οι ένοχοι υφίστανται κυρώσεις. Όπως, όμως, επισημαίνουν οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών, όσοι γνωρίζουν ένα τέτοιο γεγονός, συνήθως το αποκρύπτουν από φόβο.

Η νόμιμη ηλικία στην οποία μπορεί ένα κορίτσι ή ένα αγόρι να παντρευτεί είναι τα 18 και τα 21 έτη αντίστοιχα, αλλά, σύμφωνα με τη UNICEF, η Ινδία είναι η τρίτη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό παιδικών γάμων παγκοσμίως.

 Δείτε το βίντεο: 

 

TAGS