Έμαθε να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ ως «μάσκα», προκειμένου να καταφέρει να μοιάζει με τους άλλους και τελικά πέτυχε κάτι πραγματικά σημαντικό: να αποδεχτεί τον εαυτό της και να λάβει μέρος στα καλλιστεία χωρίς την «μάσκα» της, προβάλλοντας την φυσική ομορφιά. Ο λόγος για την ελληνικής καταγωγής, Elle Seline, η οποία γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στην Σκιάθο, πριν μετακομίσει μόνιμα στον τόπο καταγωγής της μητέρα της, την Βρετανία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη της στο BBC, η επιθυμία της να διαγωνιστεί στα βρετανικά καλλιστεία χωρίς ίχνος μακιγιάζ, απορρέει απο την ανάγκη της να εμπνεύσει την νέα γενιά μέσα απο το παράδειγμα της, ώστε να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της, όπως ακριβώς είναι. «Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κορίτσι στο σχολείο που θα το δει και θα νιώσει “είμαι αρκετά καλή όπως είμαι”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κορίτσι στο σχολείο που θα το δει και θα νιώσει “είμαι αρκετά καλή όπως είμαι”

 

Η Elle Seline μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως δεχόταν επανειλημμένα bullying για την εμφάνισή της στο σχολείο, κάτι που την ώθησε απο πολύ νωρίς να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ ως ασπίδα στα κακόβουλα σχόλια των συμμαθητών της. «Με χλεύαζαν για τον σωματότυπο μου, τα μαλλιά μου ήταν αρκετά σγουρά και πάντα έλεγαν ότι είχα ψείρες και ότι ήμουν γορίλας, καθώς είχα λίγο περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τις μασχάλες».

Η κατάσταση αυτή γρήγορα την οδήγησε στην κατάθλιψη και στην βέβηλη μανία να μοιάζει «φυσιολογική», όπως οι γύρω της. Θυμάται έντονα πως ξεκίνησε να μακιγιαρίζεται σε καθημερινή βάση, όταν ήταν μόλις 13 χρονών και έπρεπε να πηγαίνει σχολείο, ενώ την ίδια εποχή ξεκίνησε να ξυρίζει το σώμα της και να ισιώνει τα μαλλιά της. «Κοίταζα στον καθρέφτη και χλεύαζα τον εαυτό μου, γιατί αυτό έκαναν οι άλλοι. Φορούσα foundation που ήταν λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός μου, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να ταιριάξω. Τα φίλτρα και οι εφαρμογές σήμερα κάνουν αυτό ακριβώς που έκανα εγώ στο σχολείο», προσθέτει η Ελληνοβρετανίδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Η κατάσταση αυτή γρήγορα την οδήγησε στην κατάθλιψη και στην βέβηλη μανία να μοιάζει «φυσιολογική», όπως οι γύρω της. Θυμάται έντονα πως ξεκίνησε να μακιγιαρίζεται σε καθημερινή βάση, όταν ήταν μόλις 13 χρονών και έπρεπε να πηγαίνει σχολείο,

 

Η περίοδος του lockdown, λειτούργησε θετικά για την ίδια, αφού η Elle Seline πέρασε αρκετό ωφέλιμο χρόνο με τον εαυτό της, κάτι που την βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αγαπήσει την φυσική ομορφιά της. «Για να είμαι ειλικρινής, (το μακιγιάζ) ήταν η ασπίδα μου. Κατά τη διάρκεια του lockdown δεν υπήρχε η πίεση που είχα παλιότερα να βάφομαι. Έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι», εξηγώντας στην συνέχεια πως αυτός ήταν και ο λόγος που η 31χρόνη Βρετανίδα δήλωσε συμμετοχή στα καλλιστεία, όπου θα παρουσιαστεί άβαφη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η σκέψη να εμφανιστεί μπροστά σε κόσμο χωρίς μακιγιάζ, της προκαλεί ακόμα κάποια αρνητικά συναισθήματα, τα οποία ξεπερνάει στην στιγμή, όταν σκέφτεται πως η συγκεκριμένη πράξη θα καλυτερέψει, ίσως σε μικρό βαθμό, ίσως και όχι, το μέλλον της επόμενης γενιάς. « Ξέρω ότι μετά τον διαγωνισμό θα νιώσω πραγματικά καλά για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσω ή όχι. Το χρωστάω στην επόμενη γενιά να πω ότι είναι ΟΚ να είσαι ο εαυτός σου».

 

Κεντρική Φωτογραφία:@Elle Seline

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS