Η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ανδριάνα - Κωνσταντίνα Τάνταρος κινήθηκε νομικά εναντίον του τηλεοπτικού, ενημερωτικού δικτύου FOX News, με την κατηγορίας της σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Η Ταντάρος κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας μεγαλοστελέχη του καναλιού για σεξισμό και σεξουαλική παρενόχληση, ζητώντας το τεράστιο ποσό των 47 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ δεν είναι η πρώτη γυναίκα εργαζόμενη του σταθμού που έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, αφού και οι δημοσιογράφοι Λάουρα Λαν και Μέγκιν Κέλι είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τα ίδια στελέχη του σταθμού.

Η Ανδριάνα Τάνταρος είναι κόρη μεταναστών από την Αιτωλοκαρνανία και δουλεύει ως πολιτική αναλύτρια σε τηλεοπτική δίκτυα της Αμερικής με το όνομα Άντρεα Τάνταρος και παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι με την περίφημη βίλα οργίων του Playboy, εξηγώντας ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση ακόμα και από καλεσμένο της εκπομπής της, o oποίος μάλιστα υπήρξε και γερουσιαστής των ΗΠΑ. 

Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι οι ανώτεροί της δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου να την προστατέψουν αλλά αδιαφόρησαν εντελώς, συνεχίζοντας να καλούν τον συγκεκριμένο πολιτικό. Το 2016, η Αντρέα έκανε τελικά μήνυση σε στελέχη του καναλιού, αναφέροντας πως έπεσε θύμα κακοποίησης, ζητώντας κάτι λιγότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια. 

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από το 2016, όταν γυναίκα από το κανάλι είχε αποκαλύψει πως το 2013 ο Μπιλ Ο Ρέιλι της είχε πει πως θα της δώσει προαγωγή αν δεχόταν να τον ακολουθήσει μέχρι την πολυτελή σουίτα του μετά από επαγγελματικό γεύμα, πράγμα το οποίο η ίδια αρνήθηκε.

Από τότε 5 γυναίκες αποκάλυψαν πως δέχθηκαν 13 εκατ. δολάρια από στελέχη του καναλιού για να σιωπήσουν σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση. Μάλιστα το κανάλι είχε χάσει μεγάλο μέρος των χορηγών του, με γνωστές εταιρίες και πολυεθνικές όπως η Μercedes- Benz, η Subaru, η BMW, η Bayer κ.α. να λύνουν τα συμβόλαιά τους με το κανάλι.

 

TAGS