Τα σχολεία των φυλακών είναι κλειστά και στα κελιά δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστών, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι τρόφιμοι να μην έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα βρήκε ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, που έστησε κανάλι μικρής εμβέλειας, με στούντιο στα γραφεία των φυλακών, μέσα από το οποίο παραδίδει μαθήματα που μεταδίδονται στις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά.

«Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, προσθέτοντας: «Με πολλή δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε».

«Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή»

Ο ίδιος συμπλήρωσε τα εξής στη ραδιοφωνική συνέντευξη: «Με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά μας δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα, διότι στα κελιά δεν επιτρέπονται λάπτοπ. Η σκέψη μου ήταν να δημιουργήσουμε ένα κανάλι εσωτερικό που να συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά και να μεταδίδουμε μαθήματα.

Τώρα το καταφέραμε και σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να το λειτουργούμε και Σαββατοκύριακο ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο. Να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ…να είναι ένα παράθυρο στη ζωή».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση του Nikos Servetas στο Facebook:

Έκλαψα από συγκίνηση Αυτή είναι η δική μας Αριστεία! Ο Petros Damianos έκανε πάλι το θαύμα του. Τα σχολεία των φυλακών...

Posted by Nikos Servetas on Monday, January 11, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS