Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της μασκότ των Λαδάδικων, του σκύλου Σόλωνα. Μετά την κακοποίηση που υπέστη και την περίθαλψή του, επέστρεψε στην έδρα του και ήδη άρχισε να κάνει βόλτες με τη φίλη του, τη Λούσι, κουνώντας χαρούμενοι τις ουρές τους.

«Το τραύμα του έχει αρχίσει να θρέφει και πλέον νιώθει καλύτερα» είπε η Μαρία Αρβανιτίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα, που είχε κοινοποιήσει το περιστατικό κακοποίησης στη σελίδα της στο Facebook και υπέβαλε μήνυση εναντίον αγνώστων. «Όλοι στη γειτονιά τον προσέχουν, υπάρχει άνθρωπος που θα του δίνει τα φάρμακά του, γιατί όλοι εδώ τον αγαπούν». Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς πώς και δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι σήμερα αυτός ο δημοφιλής σκυλάκος. Η κ. Αρβανιτίδου είπε ότι στο παρελθόν είχε επιχειρήσει κάποιος να τον υιοθετήσει, φιλοξενώντας μάλιστα σε αυλή και μέσα όχι σε διαμέρισμα, αλλά είχε παρουσιάσει κατάθλιψη, «δεν είχε όρεξη για τίποτα και αναγκάστηκαν να τον επιστρέψουν στο σπίτι του, στα Λαδάδικα».

Η γυναίκα που βρήκε τον σκυλάκο σε κακή κατάσταση ήταν η οδοντίατρος Ζωή Μποζαγκουκίδου, που όπως θυμάται: «Τη Δευτέρα το πρωί που ήρθα ν’ ανοίξω το ιατρείο ο Σόλων βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση, σοβαρά τραυματισμένος, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονταν όταν του μιλούσαμε. Δεν είχε όρεξη ούτε να φάει, ούτε να πιει κάτι, όμως αυτή τη στιγμή ο Σόλων είναι καλά και αναρρώνει σωστά».

Δυστυχώς οι δράστες δεν έχουν βρεθεί, αλλά ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το περιστατικό, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε.

Δείτε τον Σόλωνα στη βόλτα του, μετά την επιστροφή του στα Λαδάδικα:

*Με στοιχεία και φωτό από thesstoday.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS