Η εκπληκτική ιστορία της ζωής της έγινε ευρύτερα γνωστή όταν, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, δέχθηκε επίσκεψη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Τώρα η 74χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη ή «κυρά Ρηνιώ» μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη μοναχική ζωή της στην Κίναρο, την απομονωμένη βραχονησίδα των Δωδεκανήσων όπου τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι η μοναδική κάτοικος.

Γεννήθηκε στην Αμοργό και μετακόμισε στην Κίναρο με τους γονείς της σε ηλικία τριών ετών. Πολλά χρόνια αργότερα πήγε με τον σύζυγο και τα παιδιά της στην Αυστραλία. Όταν το ζευγάρι επέστρεψε το 2000 στην Ελλάδα, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κίναρο

Η εκπληκτική ιστορία της ζωής της έγινε ευρύτερα γνωστή όταν, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, δέχθηκε επίσκεψη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Όμως το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και από τότε τα μοναδικά πλάσματα με τα οποία μοιράζεται τη βραχονησίδα είναι τα ζώα της. Η μοναδική επικοινωνία της είναι το δορυφορικό τηλέφωνό της, ενώ για τις καθημερινές ειδήσεις ενημερώνεται μέσω της τηλεόρασης. Μία φορά την εβδομάδα επιδοτούμενο καΐκι από την Αμοργό την προμηθεύει με όλα τα απαραίτητα, εκτός αν ο καιρός δεν επιτρέπει αυτή τη διαδρομή, οπότε μπορεί να μείνει και 20 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό. «Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου, αλλά όχι να φύγω από εδώ» όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους.

Τις ημέρες της τις περνά φροντίζοντας τα ζώα της, το δωμάτιό της και το μνημείο των τριών πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού από το 2016. Έτσι ακριβώς πέρασε, μόνη της, και τη φετινή Πρωτοχρονιά. Άλλωστε, όπως είπε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή της, «εγώ είμαι σε καραντίνα τόσα χρόνια».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο Mega:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτογραφίες: Eurokinissi
 

TAGS