Ίσως πολλοί από εμάς έχουν ψάξει να βρουν ένα βαθύτερο νόημα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης, τη σωστή απάντηση σε ένα «γιατί» που μοιάζει ανεξήγητο, σοκαριστικό και πέρα για πέρα τρομακτικό. 

Ένα Ιταλός γύρισε ένα βίντεο στο οποίο απαγγέλει ένα γράμμα, με όλα όσα ο ίδιος θεωρεί ότι θα μας έλεγε ο κορονοϊός αν είχε φωνή για να μας μιλήσει. Γιατί είναι εδώ; Γιατί κουράστηκε από τις καταχρήσεις, τον άσχημο τρόπο που φερόμαστε ο ένας στον άλλον, τους καυγάδες, τη βία, τους πολέμους, την υποκρισία, την αδιαφορία μας απέναντι στα παιδιά μας. Ήρθε για να μας θυμίσει το αληθινό νόημα της ζωής, ζητώντας μας να μην ξεχάσουμε τίποτα απ' όλα αυτά όταν εκείνος δεν θα είνα πια εδώ.

Το βίντεο έγινε αμέσως viral στη χώρα του και άρχισε να κάνει τον γύρο του ίντερνετ. Και έτσι, ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, έβαλε ελληνικούς υπότιτλους προκειμένου να μπορέσουμε να το καταλάβουμε και εμείς.

Μάλλον ένα από τα πιο συγκινητικά και δυνατά πράγματα που έχουμε δει στο σύντομα διάστημα των τελευταίων εβδομάδων που τόσο γρήγορα και σοκαριστικά έχουν αλλάξει τις ζωές όλων μας.

Δείτε το βίντεο που έφτιαξε ένας Ιταλός με ελληνικούς υπότιτλους.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS